Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi tineri, prinși de viitură în Italia, aproape la fel ca cei trei români de pe Natisone. Intervenție de urgență
WhatsApp
Doi tineri au fost prinși de viitură pe un râu din zona Padova.

Cei doi băieți au fost prinși în mijlocul apelor râului Brentei din Padova. Totul s-a întâmplat sâmbătă, la două săptămâni după tragedia de pe râul Natisone, acolo unde și-au pierdut viața cei trei tineri români, Bianca Doroș, Patrizia Cormoș și Andrei Molnar. 

Evenimentul de astăzi a avut loc la Fontaniva (Padova). În încercarea de a trece râul, cei doi tineri au fost luați de curentul prea puternic: unul dintre ei a reușit totuși să ajungă pe mal cu ultimele puteri, în timp ce al doilea s-a ținut de un trunchi de copac, așteptând apariția salvatorilor. 

Alarma a fost dată sâmbătă, 15 iunie, la ora 14 00, iar la fața locului au intervenit pompierii detașamentului Cittadella, o echipă SAF (Fluvială Alpină) din Padova și elicopterul de la Veneția cu scafandri la bord.

Băiatul de pe buștean a fost recuperat de un scafandru care a coborât din elicopterul Drago 149, în timp ce celălalt băiat de pe mal a fost luat direct la bord de elicopterul care a aterizat pe malul râului. La fața locului și-a făcut apariția și poliția. 

Scandal public după moartea celor trei români Patrizia Cormoș, Bianca Doroș și Andrei Molnar

 

Evenimentul de sâmbătă are loc la doar două săptămâni după ce moartea celor trei tineri români a zguduit opinia publică din Italia și România. Reconstituirile și informațiile publice arată că autoritățile au acționat foarte prost în acel moment, iar situația de astăzi, unde coordonarea a fost mai bună se datorează și presiunii și criticilor publice. Chiar mama Patriziei declara presei că și-ar dori ca sacrificiul celor trei tineri români să nu fi fost în zadar, iar de acum încolo salvările să fie coordonate mult mai bine.

Cele două tinere românce au fost înmormântate deja, în timp ce trupul lui Andrei Molnar este căutat de două săptămâni. Echipele protecției civile au ajuns chiar la o distanță de 10 kilometri de locul tragediei cu căutările. A mai rămas varianta căutării trupului lui Andrei în defileul râului, acolo unde însă procedurile sunt foarte periculoase chiar și pentru echipele de căutare. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel