Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români din Austria și-au făcut "fabrică" de buletine. Lovitură de 500.000 euro
WhatsApp
Doi români au fost arestați în Austria, după ce polițiștii au descoperit că aceștia își făcuseră o adevărată "fabrică" de buletine false cu ajutorul cărora deschideau conturi bancare pentru tranzacții false pe internet. Cei doi au strâns 500.000 de euro, însă anchetatorii bănuiesc că suma reală obținută este mult mai mare. 

Presa din Austria relatează cazul a doi cetățeni români care au făcut o adevărată avere din fraude pe internet. În mai 2019, agenții serviciului de crimă organizată din St. Valentin au depistat o carte de identitate românească falsă. Un bărbat folosise actul de identitate pentru a raporta reședința principală în districtul Amstetten.

În timpul anchetei, s-a constatat că făptuitorul avea legături cu un alt bărbat, tot român, suspect de spălare de bani. Agenții au intrat la bănuieli și au declanșat o amplă investigație, cu ajutorul specialiștilor de la Biroul de poliție penală de stat din Austria Inferioară, scrie publicația tips.at.

Fraude pe internet

 

La sfârșitul lunii iulie 2019, anchetatorii au descoperit că membrii grupării au raportat reședința principală folosind cărți de identitate falsificate în diverse spații de cazare din vestul Austriei de Jos, fără să se mute vreodată într-o locuință. Totodată, ei au deschis numeroase conturi sub nume false. După ce deschideau conturile, scoteau la vânzare pe internet vehicule și alte bunuri de valoare. Cei doi români încasau de la bancă sumele plătite de cumpărători sau avansul, în cazul mașinilor, însă nu livrau niciodată bunurile. 

Anchetatorii au descoperit 38 de conturi bancare deschise cu buletine false

 

În noiembrie 2019, polițiștii i-au localizat pe cei doi făptași în orașul Linz. După au stabilit identitatea reală a celor doi cetățeni români, în vârstă de 31 și 38 de ani, ofițerii au efectuat o percheziție la domiciliu. Aici au găsit un total de 14 cărți de identitate false, cu identități diferite, și documente bancare. Cu ajutorul cărțile de identitate falsificate, autorii au deschis nu mai puțin de 38 de conturi la diferite instituții bancare.

Au reușit să strângă minim 500.000 de euro

 

Cei doi români au fost arestați și duși la închisoarea St. Pölten. Ca urmare a fraudelor derulate pe internet timp de 10 luni, cei doi au reușit să strângă aproximativ 500.000 de euro. Până acum, oamenii legii au reușit să probeze un total de 128 de cazuri de fraudă, însă există bănuieli că sunt mult mai multe. Plățile primite de la clienți erau întotdeauna încasate din conturile bancare, iar banii erau trimiși în alte țări. Anchetatorii au reușit să identifice aproximativ 100 de victime din 17 țări.

Ambii români au fost condamnați la pedepse cu închisoarea de către Tribunalul Regional St. Pölten pentru fraudă, spălare de bani, asociere într-un grup criminal organizat și fals în documente.

romani austria buletine false

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel