Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, căutaţi pentru furturi de zeci de miii de euro în Germania, prinşi în Olt
WhatsApp
Doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi, respectiv, 40 de ani, ambii din Valea Mare, căutaţi internaţional pentru furtul de cabluri de cupru în Germania au fost prinşi, marţi dimineaţă, de poliţiştii din Olt.

Pe numele celor doi erau emise Mandate Europene de Arestare, de autoritățile judiciare din Germania, potrivit IPJ Olt.  Aceştia sunt acuzaţi de furturi de cabluri de cupru, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 34.000 de euro.

„Cei doi bărbați, cu vârstele de 30 și 40 de ani, au fost depistați în comuna Valea Mare, județul Olt, și nu s-au opus arestării. Bărbații au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, urmând ca instanţa de judecată să dispună cu privire la predarea către autorităţile judiciare din Germania“, mai precizează IPJ Olt.

Activitatea s-a desfășurat și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Un alt caz de jaf, în care au fost implicați cetățeni români, a fost semnalat în orășelul german Sprockhoevel.

 

Germania. Hoți români, căutați cu elicopterul și cu un câine polițist, după o spargere

Mai mulți români sunt căutați de polițiștii germani, fiind suspectați că au comis un furt pe un șantier. În seara de luni, un bărbat a raportat poliției din orășelul german Sprockhoevel că mai mute persoane suspecte stau în zona unui șantier. O persoană a fost arestată.   

În jurul orei 1:45, forțele de poliție au reușit să localizeze un automobil, care era parcat în imediata apropiere a șantierului situat pe strada Wuppertaler Strasse. În automobil se afla un bărbat, de 30 de ani, cu domiciliul în Dortmund, potrivit unui comunicat al Poliției Federale.

Bărbatul, de origine română, a fost cooperant, dar nu vorbea fluent limba germană. În depozit au fost găsite urme care indicau o spargere. Metalele prețioase fuseseră pregătite pentru un transport. Potrivit martorului, ar fi fost cinci autori, motiv pentru care a fost chemați un elicopter de poliție și un câine de serviciu pentru a percheziționa zona.

Cu toate acestea, în ciuda unei căutări intense, nu au fost găsiți ceilalți autori ai jafului. Tânărul de 30 de ani din Dortmund a fost arestat provizoriu, iar vehiculul a fost confiscat. Ancheta asupra făptuitorilor, care sunt încă în libertate, este în derulare.

Polițiștii fac apel către cetățeni să contacteze Autoritatea raională de poliție Ennepe-Ruhr, dacă știu ceva despre acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel