Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angela Merkel a CEDAT presiunilor Italiei. Fond de 2000 de MILIARDE de euro
WhatsApp
Liderii statelor membre şi ai instituţiilor Uniunii Europene au convenit, la summitul Consiliului European desfăşurat prin videoconferinţă, că este necesar un fond comun de relansare economică în contextul crizei coronavirusului, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Discuțiile au fost însă unele aprinse în contextul în care țările din zona de nord a Europei au contestat permanent un fond economic comun de salvare, sugerând mai degrabă ca fiecare țară să se descurce singură, iar intervenția UE să fie una minimă. 

Premierul Giuseppe Conte a fost unul dintre cei mai vocali lideri europeni și a cerut un fond de cel puțin 1500 de miliarde de euro care să fie distribuit țărilor membre, pentru a se salva piața unică, relateză Corriere.

"A fost clar pentru toată lumea că avem nevoie de un fond de relansare. Vreau să spun foarte clar că o astfel de soluţie comună este în interesul Germaniei, întrucât lucrurile pot merge bine pentru Germania doar dacă merg bine şi pentru Europa", a declarat Angela Merkel după summitul UE, conform agenţiei de presă Reuters.

Comisia Europeană va prezenta pe 6 mai un proiect privind un nou buget multianual, care va include un plan de finanţare a relansării economice după criza pandemiei, a declarat la summit Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, potrivit unor surse citate de site-ul Politico.eu.

Comisia Europeană a evocat deja ideea unor măsuri financiare în valoare de peste 2.000 de miliarde de euro, relatează Mediafax.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat, conform cotidianului La Repubblica şi de agenţiei de presă Adnkronos, că a fost acceptată ideea că "fondul de relansare este necesar şi urgent". "S-au înregistrat progrese majore, de neconceput în urmă cu câteva săptămâni, în cadrul summitului Consiliului European care tocmai s-a încheiat", a declarat Giuseppe Conte după reuniune.

La rândul său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a pledat pentru o abordare "care să meargă mai departe, să fie mai puternică" în sensul suveranităţii europene". "Se conturează un consens pentru consolidarea autonomiei strategice europene", a subliniat Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel