Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Descoperire șocantă în Franța: Un român și-a ucis soția și fiica de 13 ani, după ce a violat-o
WhatsApp
Un român a fost prins după 28 de ani de la comiterea dublului asasinat care a şocat comunitatea din Grenoble, Franţa. Bărbatul și-a ucis soția și fiica de 13 ani, pe care a și violat-o. Românul se afla în România, în vacanță cu celălalt copil, pe atunci de 8 ani, când crima a fost comisă. Totuși, acesta  a avut timp să se întoarcă în Franța și să comită oribilele fapte, apoi să revină ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Éric Vaillant, procurorul din Grenoble, a anunțat arestarea provizorie a lui Marian Marinescu pentru asasinarea soției sale Michèle și pentru asasinarea precedată sau însoțită de violul fiicei sale Christine, la 7 ianuarie 1993, la Sassenage.

La 7 ianuarie 1993, seara devreme, trupurile neînsuflețite ale lui Michèle Marinescu, în vârstă de 43 de ani, și ale fiicei sale Christine, în vârstă de 13 ani, au fost descoperite de jandarmi în casa lor din Sassenage, alertați de angajatorul mamei, el însuși partener al afacerii cu electronice a familiei Marinescu, surprins să nu o vadă sosind la serviciu în acea zi.

Michele Marinescu fusese înjunghiată în zona gâtului şi a fost găsită moartă în camera ei, în timp ce fiica ei, Christine, în vârstă de 13 ani, fusese violată şi înjunghiată în zona gâtului, în camera ei. Anchetatorii au investigat atunci tote pistele:  Posibilitatea unei spargeri care a mers prost. De asemenea, se vorbește despre o posibilă crimă de proxenetism. Apoi, posibila răzbunare a unei femei de serviciu care fusese concediată de Michele Marinescu. Toate însă fără succes.

Franța. Un român și-a ucis soția și fiica de 13 ani, după ce a violat-o

 

Cele două victime au fost găsite de jandarmi în camerele lor, ambele cu gâtul tăiat. Marian Marinescu, soțul, 45 de ani în momentul incidentului, acum 72 de ani, trebuia să se afle în România în același timp pentru sezonul de vacanță, în compania fiului cuplului, pe atunci în vârstă de 8 ani, lucru confirmat de oamenii care l-au văzut în ţară. Anchetatorii au făcut verificări recente şi au descoperit că românul a avut suficient timp să plece din România, să comită dublul asasinat şi apoi să se întoarcă în România şi să îşi continue viaţa ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, potrivit France 3.

În ciuda muncii grele a anchetatorilor și a magistratului de instrucție de la acea vreme, diferitele ipoteze lucrate nu au condus la soluționarea faptelor. Până acum. Au fost necesari 28 de ani și succesiunea a cinci judecători de instrucție responsabili de caz pentru a clarifica faptele. Criminalul a fost prins cu ajutorul probelor ADN lăsate pe pantalonii fetiţei. Probele recoltate în anul 1993, cu ocazia cercetărilor efectuate la locul crimelor, au fost analizate acum, iar acestea au arătat că sperma de pe pantalonii fetiţei de 13 ani aparţine lui Marian Marinescu, chiar tatăl fetiţei, potrivit Le Parisien.

Autorul crimei, descoperit după 28 de ani

 

„La sfârșitul anului 2018, asistența unor noi specialiști criminaliști „ a dus la noi căi ”, grație progresului științei "a precizat Éric Vaillant. Anchetatorii au găsit numeroase urme ale materialului seminal al lui Marian Marinescu pe pantalonii fiicei sale Christine. „Aceste date fără echivoc, împreună cu o analiză a calendarului”, i-au determinat pe magistrați să îl plaseze pe Marian Marinescu în custodia poliției la 14 iunie 2021, pentru asasinarea soției sale Michèle și pentru asasinarea precedată sau însoțită de violul fiicei sale Christine.

Cum explică astăzi anchetatorii această dublă crimă atât de sălbatică comisă de un soț și de un tată? Procurorul rămâne deocamdată vag cu privire la mobilul acestor crime: "Există elemente în dosar. În cuplu exista tensiune. La un moment dat, au vorbit despre divorț. Totul se învârte în jurul acestui aspect", spune Eric Vaillant. Dar de ce să ajungă la "incalificabil", violându-și fiica înainte de a o ucide? Această întrebare rămâne fără răspuns.

Confruntat cu dovezile prezentate, Marian Marinescu le-a spus anchetatorilor „ că, presupunând că ar fi fost el, nu își amintea că a comis faptele”.   Miercuri, 16 iunie, Marian Marinescu a fost adus în fața celor doi judecători de instrucție. A fost arestat preventiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel