Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Denise Rifai: „Aceasta este întrebarea care pune de fapt România în genunchi”
WhatsApp
Denise Rifai a analizat, într-un editorial, situația pandemiei în România. Jurnalista susține că „la noi însă se pierde foarte mult timp!”.

„Este urgența nr.1 a României! Este unicul mare obiectiv pe care ar trebui să-l aibă Guvernul României în această perioadă căci testarea populației în masă este unica salvare pe care o pot avea cei care sunt depistați pozitiv de coronavirus! Nu sunt medic, dar am studiat în aceste zile, cu mare atenție, cazurile de îmbolnăviri și deces, provocate de acest virus ucigaș. În cele mai multe dintre cazuri, pacienții au fost confirmați pozitiv cu puțin timp înainte de a deceda, sau în anumite situații, chiar și după; postmortem.

Ceea ce înseamnă că dacă s-ar fi știut mai din timp, pacientul respectiv ar fi avut măcar o șansă la aplicarea pentru o perioadă mai îndelungată a protocolului de tratament, folosit în cazul bolnavilor de coronavirus”, a scris Rifai pe BLOG.

 

Rifai: „O febră care te înnebunește”

 

„La noi însă se pierde foarte mult timp! Timp în care oamenii pentru care tratamentul care întârzie deci să vină sunt în pericol mortal și timp în care mulți alții devin purtători de coronavirus fără ca ei măcar să știe.

Și o să vă dau un exemplu din experiența unor oameni dragi mie, alături de care, am mărturisit în aceste zile, spaima infestării cu coronavirus. Simptomele, dincolo de cele citite, în cazul formelor ușoare, sunt cumva similare la toți pacienții infestați cu Covid-19 cu care am vorbit sau de a căror stare de sănătate am întrebat până acum. Cei mai mulți acuză o senzație cumplită de oboseală, ca o stare de sfârșeală, durere în gât și pierderea gustului și a mirosului; aparent deci, coronavirus seamănă cu o răceală ciudată, combinată cu o stare de moleșeală nefirească, grea, o apatie extraordinară; în cazurile mai complicate, apare și febra; o febră care mocnește zile în șir; care se instalează culmea, doar serile, și care urcă chiar până la 39; o febră care te înnebunește si care te moleșește de așa natură încât nu mai știi de tine”.

 

Denise Rifai: „Aici Începe CALVARUL”

 

„Ei bine, și Aici Începe CALVARUL. Pacientul sună, salvarea vine, însă nu imediat, ci după ore în șir de așteptare; medicii nu vin îmbrăcați în combinezoane pentru că nu au și pleacă, fără să-i facă testul de coronavirus pacientului. Îl suspectează de gripă. Și-i recomandă chiar să-și reia viața în comunitate cât mai repede cu putință.

În cazurile fericite doar, așa cum s-a întâmplat în cazul prietenilor mei, ambulanța a plecat cu pacientul la spital și, după mult timp de așteptare, după au cumpănit inițial în a-l transfera la un alt spital, au decis să-l interneze și să-i facă totuși și testul de coronavirus. Și, evident, pacientul era pozitiv Covid-19. Partea bună este că a răspuns imediat la tratament iar starea de sănătate i s-a îmbunătățit vizibil, de la o zi la alta. Dar câți dintre pacienții Covid-19 apucă să primească tratament la timp? Ei bine, aceasta este Întrebarea care pune de fapt România în genunchi în fața acestui ucigaș.

Și exact din acest motiv, ne cad unul după altul, medicii loviți de coronavirus. Avem deja oficial peste 200 de cadre medicale infestate, dintre care mulți deja în stare gravă!”, a continuat Rifai.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel