Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Decizia privind impozitarea pensiilor speciale, amânată de Curtea Constituțională
WhatsApp
Curtea Constituțională a amânat o decizie pe sezisările depuse de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Proiectul va fi dezbătut din nou în septembrie, potrivit informațiilor Digi24.

Judecătorul raportor a cerut amânarea dezbaterilor pe acest proiect pentru că a solicitat puncte de vedere de la toate instituțiile ai căror angajați beneficiază de astfel de pensii, dar nu a primit încă toate răspunsurile, potrivit informațiilor Digi24.

În aceste condiții, judecătorii CCR au decis să amâne dezbaterea sezizărilor privind acest proiect de lege pentru 30 septembrie. 

Parlamentul a decis în iunie impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Conform proiectului de lege, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei. Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege. Proiectul de lege a fost contestat la CCR și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel