Publicitate
De la toppinguri pentru pâine prăjită la deserturi și smoothie-uri, avocado este adesea prezentat ca fiind un aliment sănătos. Nutriționistul înregistrat Jo Lewin ne prezintă punctele forte nutriționale ale acestui fruct versatil.
Popularitatea avocado se datorează texturii sale bogate, cremoase și aromei sale blânde. Avocado, sau Persea americana, este un fruct care face parte din familia lauraceelor; un grup care include, de asemenea, membri precum scorțișoara și laurul.
Există zeci de varietăți de avocado, variind în funcție de mărime, culoare și textură. Toate sunt originare din climatele tropicale și, atunci când este recoltat, pulpa se înmoaie până la o textură de unt care a devenit extrem de populară în orice, de la sosuri la deserturi.
O porție de 80 g de avocado conține:
- 152kcal/627KJ
- 1,5 g de proteine
- 15,6 g de grăsimi
- 1.5g de carbohidrați
- 3,6g de fibre
- 360mg potasiu
- 2.56mg vitamina E
Care sunt cele mai importante cinci beneficii pentru sănătate ale avocado?
Avocado a fost lăudat ca un exemplu de aliment bogat în nutrienți, o jumătate din fruct contând pentru cele cinci alimente pe zi.
Avocado este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și de vitamina E și este o sursă bună de acid folic. De asemenea, furnizează mai multe fibre solubile decât alte fructe și conțin o serie de minerale utile, inclusiv fier, cupru și potasiu.
Avocado sunt bogate în grăsimi, 60% dintre acestea fiind grăsimi mononesaturate, ceea ce, potrivit cercetărilor, ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, sunt o sursă excelentă de potasiu, acid folic și fibre, toate acestea fiind benefice pentru inimă și sistemul cardiovascular.
Uleiurile furnizate de avocado includ acidul oleic și acidul linoleic. Aceste grăsimi nesaturate sunt recomandate ca parte a unei diete echilibrate pentru a ajuta la gestionarea colesterolului.
Nu există nicio îndoială că conținutul caloric al avocado este mai mare decât al altor fructe și legume. Cu toate acestea, un studiu interesant a arătat că conținutul de grăsimi și fibre din avocado duce la senzația de sațietate, ceea ce ajută la reglarea apetitului.
Pe lângă beneficiile prezentate mai sus, avocado este o sursă bogată de vitamina E protectoare, precum și de caroteni, inclusiv luteină și zeaxantină, despre care se crede că ajută la menținerea sănătății ochilor.
Unele persoane sensibile pot prezenta alergie la avocado. Aceasta include o alergie orală care poate fi declanșată de o reacție încrucișată cu polenul de mesteacăn. Un răspuns alergic mai rar poate apărea dacă aveți o alergie la latex - dacă acest lucru este relevant pentru dumneavoastră, adresați-vă medicului dumneavoastră de familie pentru îndrumare.
Avocado, alături de fructe, inclusiv mere, piersici, zmeură și afine, conțin substanțe chimice naturale numite salicilați. Unele persoane sunt sensibile la acești compuși și pot avea o reacție alergică, inclusiv erupții cutanate și umflături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News