Publicitate
Datorită proprietăților benefice ale mierii și turmericului, putem prepara un antibiotic de casă, fără aditivi artificiali, care păstrează toate proprietățile benefice ale ingredientelor naturale.
Se știe că antibioticele combat sute de viruși patogeni, infecții și ciuperci care se pot înmulți rapid în organism. Medicina modernă nu cunoaște un remediu mai eficient împotriva agenților patogeni. Cu toate acestea, antibioticele nu ar trebui să fie folosite în mod abuziv, deoarece produc efecte secundare neplăcute.
Componentele agresive conținute în antibiotice pot provoca modificări ale microflorei intestinale, alergii cutanate și tulburări gastrointestinale.
Din acest motiv, multe persoane preferă remediile naturale care pot înlocui cu succes preparatele farmacologice. În timp, acestea pot fi întrerupte fără complicații și nu au efecte secundare.
Vă sugerăm să preparați un antibiotic natural din miere și turmeric, care conține o mulțime de nutrienți sănătoși.
Turmericul și mierea conțin substanțe antibiotice și antivirale naturale care întăresc sistemul imunitar. Acest condiment oriental nu numai că îmbunătățește gustul alimentelor, dar servește, de asemenea, ca un excelent regulator al metabolismului, absorbție de proteine și agent de scădere a colesterolului. Una dintre componentele acestui condiment este curcumina, un ingredient care calmează inflamațiile de la nivelul pielii și ajută la evitarea roșeață și iritațiilor.
Ambele ingrediente sunt bune pentru a lupta împotriva virușilor, bacteriilor și a altor microorganisme care cauzează daune grave organismului nostru. Cu toate acestea, dacă le combinați împreună, puteți obține un remediu mai eficient împotriva virușilor și a răcelilor.
Acest antibiotic natural este cunoscut și sub numele de "miere de aur". Este o alternativă excelentă pentru uciderea virușilor și bacteriilor interne și externe. Poate fi administrat intern pentru prevenire sau la primele simptome ale oricărei infecții sau răceli.
Este foarte ușor de preparat din cele mai accesibile ingrediente. Este recomandabil să acordați o atenție deosebită mierii de albine. Ar trebui să fie 100% organică și să nu conțină zahăr sau aditivi artificiali.
⅓ cană de miere organică (100g)
1 lingură de turmeric măcinat (10 g)
1 sticlă de sticlă cu capac
Metoda de preparare:
Se amestecă mierea și turmericul până la omogenizare într-un recipient de sticlă.
Lăsați amestecul să se infuzeze peste noapte.
Cum se utilizează? Dacă observați simptomele unei răceli sau ale unei boli similare, urmați instrucțiunile:
Ziua 1: luați ½ lingură (12,5 g) la fiecare oră.
Ziua 2: se ia ½ lingură la fiecare 2 ore.
Ziua 3: se ia ½ lingură de 3 ori pe zi.
Zdrobiți remediul cu miere și turmeric în gură până când se dizolvă.
De asemenea, puteți utiliza acest remediu ca ingredient suplimentar pentru tratarea bolilor respiratorii.
Se ia ½ lingură de amestec de 3 ori pe zi, amestecat cu lapte de cocos, sau se prepară o infuzie medicinală.
Ca măsură preventivă, puteți lua amestecul câte 1 linguriță (7,5 g) de 3 ori pe săptămână.
Turmericul are peste 150 de proprietăți medicinale, în special proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante.
Cele mai multe dintre proprietățile sale benefice se datorează conținutului de curcumină, o componentă activă care reglează procesele inflamatorii din organism și distruge moleculele deteriorate.
Are capacitatea de a distruge bacterii precum Helicobacter pylori, care provoacă ulcere gastrointestinale și infecții digestive.
Proprietăți utile ale mierii de albine
Extractul de condiment este adesea inclus în măști și alte produse cosmetice. Există, de fapt, multe moduri de a pregăti produse cosmetice cu turmeric, dar una dintre cele mai eficiente rețete este o mască de condimente și miere.
Se amestecă ½ linguriță de turmeric și 1 linguriță de miere într-un bol.
Adăugați 2 linguri de chefir la bază. Produsul din lapte este folosit într-o mască pentru a albi pielea.
Se amestecă conținutul măștii până la omogenizare.
Lăsați masca să se înmoaie timp de 10-15 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News