Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cuplu de români, spaima comercianților dintr-un orășel din Austria. Țintele preferate: magazinele de haine și farmaciile
WhatsApp
Un român în vârstă de 32 de ani și soția lui, în vârstă de 20 de ani, sunt acuzați că au jefuit mai multe magazine de îmbrăcăminte și două farmacii din Spittal an der Drau. Seria furturilor comise de un cuplu de români s-a încheiat miercuri, atunci când au fost reținuți de forțele de ordine.  
Austria. Cuplu de români, spaima comercianților. Ținta celor doi hoți erau magazinele de haine și farmaciile

Cei doi hoți români au folosit un rucsac pregătit pentru special pentru comiterea jafurilor. Cuplul a furat cel puțin 2.000 de euro, în ultimele două zile, înainte ca un angajat al unei farmacii să-l observe pe bărbat și să-i ceară să deschidă rucsacul.

Înțelegând că a fost prins, bărbatul a fugit, lăsându-și rucsacul în magazin. Totuși, angajatul nu a cedat și l-a urmărit pe hoț câteva sute de metri prin orașul Spittal an der Drau, scrie krone.at.

Întâmplător, un polițist, care se afla în zonă, dar care nu era de serviciu la momentul respectiv, i-a observat pe cei doi bărbați și a reușit să-l oprească pe fugar.

În apartamentul cuplului de români au fost găsite diverse bunuri furate, în principal bunuri care avea un preț mare. "Suspecții au mărturisit. Cei doi au vrut să vândă bunurile furate în România!”, a relatat un purtător de cuvânt al poliției.

Un alt român, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare, acuzat că a fost implicat în două lovituri asupra bancomatelor.

 

Austria. Românul, care a aruncat în aer două bancomate, condamnat la doi ani de pușcărie 

 

Pe 27 februarie 2019, autorii au plasat explozibili în fanta unui bancomat din Pama. Au vrut să-l aprindă și apoi să scoată banii. Deoarece se apropia o mașină, autorii au renunțat și au fugit.

Pe 22 iulie 2020, un bancomat a fost aruncat în aer, Fernitz, lângă Graz. De această dată, infractorii români au detonat explozibilul de la distanță, folosind o baterie de moped. Au fugit, apoi, cu prada de 155.420 de euro.

Marți, românul care a livrat explozibil spărgătorilor bancomatelor, în ambele cazuri, a fost adus în fața magistraților.Românul, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat în România, în octombrie și a pledat vinovat. Cu toate acestea, el nu a fost  prezent la locurile jafurilor, transmite  bvz.at.

„Cum ați obținut acest exploziv special?”, l-a întrebat, pe român, judecătorul Birgit Falb. „Îl poți obține în toată lumea”, a răspuns acuzatul, citând Moldova ca sursă de aprovizionare. Când bancomatul din Fernitz a fost aruncat în aer, poliția era deja pe urmele grupului de infractori. Banda de spărgători din România a vizitat un număr mare de locații de bancomate, fiind supravegheată de luni de zile.

 

Austria. Român, implicat în două lovituri la bancomate, condamnat la doi ani de închisoare

 

Prada, aproape în întregime colorată de un pachet de vopsea specială, montat pe bancomat, a fost aproape în întregime confiscată. Acuzatul fusese deja implicat într-o altă explozie a unui bancomat în 2017. La acel moment, un bancomat din centrul  orașului St. Pölten a fost detonat cu un amestec de gaz și oxigen.

Românul, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat împreună cu complicii săi la acea vreme și condamnat la închisoare cu suspendare parțială în 2018.

Românul a fost condamnat necondiționat la doi ani de închisoare. A trebuit să plătească statului austriac 4.000 de euro, partea sa  din prada de la Fernitz. Inculpatul a acceptat verdictul. Procurorul nu a făcut nicio declarație, așa că hotărârea nu este definitivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel