Dacă vrei să afli cum să faci cele ma delicioase bomboloni, urmărește rețeta de mai jos. În această variantă, sunt îmbogățite cu o cremă delicioasă, dar alternativ puteți alege și Nutella sau gem.
Moale și delicioase, acestea sunt ideale pentru un mic dejun special sau o gustare gustoasă, poate pentru petreceri aniversare sau carnaval.
Cu dozele indicate în rețetă se obțin 8-10 gogoși. Numărul poate varia în funcție de mărime.
Iată rețeta!
- 350 g făină
- 70 ml lapte
- 18 g drojdie de bere proaspătă (sau 6 g drojdie de bere uscată)
- 50 g zahăr pudră
- 30 g unt
- 1 gălbenuș de ou
- 1 ou
- coaja rasă de la o lămâie
- sare după gust
Pentru cremă:
- 3 gălbenușuri de ou
- 110 g zahăr
- 30 g făină 00
- 300 ml lapte
- 1/2 păstaie de vanilie
- zahăr pudră pentru ornat, după gust
Pe o planșetă de bucătărie curată se face o gaură în făină și se toarnă în centru zahărul, un gălbenuș și un ou și un vârf de cuțit de sare, apoi se rade coaja de la o lămâie și se începe să se amestece ingredientele cu degetele.
Apoi turnăm ușor drojdia de bere, pe care am dizolvat-o în prealabil în lapte cald, și începem să frământăm. Apoi adăugăm untul și pentru a lucra mai bine amestecul, dacă pare prea uscat, putem turna puțină apă.
Frământăm cu mâinile până când obținem un aluat neted pe care îl punem într-un recipient și îl acoperim cu folie alimentară. Se lasă să crească aproximativ 20-30 de minute, timp în care aluatul va începe să crească în volum.
Între timp pregătim crema cu care vom umple gogoșile: într-o cratiță, cu focul stins, punem gălbenușurile de ou și zahărul. Se amestecă bine ingredientele cu un tel de mână, apoi se adaugă făina cernută și puțin câte puțin laptele.
Se aromatizează cu o jumătate de păstaie de vanilie și se aduce la fierbere, amestecând continuu pentru a preveni formarea de cocoloașe.
Apoi se lasă să se răcească.
Între timp, luăm aluatul nostru și îl întindem cu ajutorul unui rulou până la o grosime de 4-5 milimetri.
Cu un tăietor de patiserie, se taie discuri cu diametrul aproximativ de 8 cm și se așază pe o tavă de copt sau pe o farfurie, acoperindu-le cu folie alimentară.
Lasă-le să crească aproximativ 30-40 de minute, până când sunt frumoase și umflate, apoi prăjește-le în ulei de floarea-soarelui până când sunt aurii pe ambele părți. Se lasă să se răcească, apoi se umplu cu cremă cu o pungă de balon.
Presărăm zahăr pudră pe ambele părți și ne bucurăm de Bomboloni, gogoșile noastre delicioase umplute cu cremă.
Termenul "krapfen" provine din germana veche "krafo", care înseamnă cârlig, gheară, referindu-se la formă inițială alungită a acestei prăjituri.
Potrivit altor ipoteze, cuvântul provine de la numele lui Cäcilie Krapf, un cofetar vienez despre care se crede că a inventat aceste produse de patiserie la sfârșitul secolului al XVII-lea.
Vezi și:
----------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News