Durerea de dinți este foarte greu de suportat și este considerată una dintre cele mai chinuitoare. Când te dor dinții, nu te poți gândi la nimic altceva - vrei doar să scapi de durere cât mai repede posibil.
Cu toate acestea, este important să ne amintim că durerea dintelui este întotdeauna un semn de boală. Prin urmare, calmarea durerii este importantă înainte de vizita la dentist și nu în locul dentistului. Dacă întârzii să mergi la dentist, îți poți pierde dintele pentru totdeauna.
Tratează cu...răceală
Puneți o bucată de gheață pe locul dureros sau spălați-vă gura cu apă rece. Frigul este foarte eficient împotriva durerilor de dinți. Cu toate acestea, alimentele și băuturile fierbinți ar trebui evitate în cazul durerii de dinți, deoarece acestea o pot agrava.
Soluție salină
Pentru a ameliora o durere de dinți, se recomandă să vă clătiți gura cu o soluție salină. Dizolvați o linguriță de sare într-un pahar de apă caldă. Dacă durerea este severă, adăugarea de bicarbonat de sodiu și o picătură sau două de iod poate ajuta.
Usturoi
O modalitate neplăcută, dar eficientă de a vindeca o durere de dinți este folosirea usturoiului proaspăt. Zdrobiți un cățel de usturoi și puneți-l pe locul dureros sau mestecați o bucată de usturoi cu dintele. Dacă usturoiul este prea iute pentru tine, mestecă-l cu o bucată de pâine neagră.
Cuișoare
Un mod neobișnuit de a ameliora durerile de dinți este cu ajutorul cuișoarelor. Puneți câțiva muguri pe limbă sau aplicați pe locul dureros. Pentru dureri puternice, puteți pisa cuișoarele într-un mojar și adăugați câteva picături de ulei vegetal. Acest amestec trebuie pus pe locul dureros.
Uleiuri esențiale
Puneți câteva picături de ulei esențial de pin, arbore de ceai, eucalipt sau cuișoare pe vată de bumbac. Puneți vata și uleiul pe locul dureros timp de câteva minute.
Decoct din plante medicinale
Prepară un decoct din plante cu proprietăți antiinflamatorii pentru a ameliora durerea de dinți. Printre acestea se numără scoarța de stejar, salvia, sunătoarea, măceșul, coada-calului.
Notă: Acest articol este pur informativ. Editorii ȘtiriDiaspora.ro nu pot prescrie niciun tratament medical și nu pot stabili niciun tip de diagnostic. Sfaturile și trucurile noastre sunt complementare tratamentelor alopate. În cazul în care aveți probleme de sănătate, vă rugăm să consultați un medic specialist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News