Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum arată o nuntă în Germania. Român: „La noi și la înmormântare e mai frumos"
WhatsApp
O româncă a devenit virală pe TikTok după ce a împărtășit cu urmăritorii ei cum arată o nuntă tradițională în Germania. Imaginile surprinse au scos în evidență diferențele marcante dintre nunțile germane și cele românești.
Cum arată o nuntă în Germania. Român: „La noi și la înmormântare e mai frumos" / Foto: TikTok

De la decorul simplu până la obiceiurile legate de mâncare și divertisment, românca a descris în detaliu ce a observat la nunta la care a participat, provocând reacții variate în rândul utilizatorilor de TikTok.

„La germani, majoritatea nunților nu se fac în restaurante. Ei închiriază săli și apelează la o firmă de catering pentru a se ocupa de mâncare”, a explicat tânăra în clipul său. Aceasta a adăugat că invitații sunt întâmpinați la intrare cu un pahar de șampanie și produse de panificație, cum ar fi foietajele, disponibile pentru ca fiecare să se servească pe măsură ce ajunge.

 

Nuntă simplă, fără fast și lux

 

Imaginile prezentate au surprins și decorul minimalist al sălii de nuntă, care nu este într-o locație luxoasă sau un restaurant. Scaunele de lemn, goale, și absența ornamentelor sofisticate au fost detalii care au atras atenția internauților, mulți fiind surprinși de această simplitate.

„Decorul din sală este făcut de către miri, la fel și tăblițele cu numele invitaților sau meniurile”, a explicat românca, subliniind cât de implicat este cuplul în organizarea evenimentului.

„Ceva ce acum este super în trend sunt ziare cu povestea mirilor care se cumpără de către invitați pentru a sponsoriza nunta”, mai spune românca.

 

Mâncarea, servită în stil bufet suedez

 

Un alt obicei diferit față de cel românesc este acela că prăjiturile nu sunt oferite de miri sau de o firmă de catering. În schimb, fiecare invitat aduce un tip diferit de prăjitură, contribuind astfel la varietatea deserturilor disponibile la nuntă.

„După ce intră în sală invitații au la dispoziție în jur de 2-3 ore să bea cafea și să mănânce prăjituri. De prăjituri se ocupă invitații, fiecare aduce câte o prăjitură diferită, astfel încât să fie cât mai multe feluri de prăjituri. La ei nu există Candy Bar, prăjiturile se servesc până la o anumită oră, după se strâng. Dacă sunt nunți la care există Candy Bar, ei au doar bombonele sau kinder.”, spune femeia.

Un alt aspect notabil a fost legat de servirea mâncării, care nu are loc la masă, ci printr-un bufet suedez.

„Mâncarea a fost servită după aproximativ 4 ore de când au ajuns invitații. Atât aperitivul, cât și felul principal se servesc în același timp”, a mai povestit ea. Ca aperitiv, invitații primesc salată, iar la felul principal predomină legumele, carnea, somonul, cartofii la cuptor și renumitele Spätzle, un tip de paste tradițional german. 

„De la intrarea invitaților și până vine mâncarea sunt câteva ore în care muzica este în surdină, iar mirii au timp să povestească cu absolut toți invitații”, a adăugat ea, subliniind ritmul mult mai relaxat al evenimentului.

 

Distracție modestă și jocuri interactive

 

Nunta germană include și diverse jocuri pentru divertisment, cum ar fi karaoke sau piatră, hârtie, foarfecă, iar dansul mirilor deschide oficial ringul de dans abia în jurul orei 11 noaptea.

„Tortul mirilor a fost dat la amiază în același timp cu prăjiturile”, a menționat tânăra, subliniind o altă diferență față de tradițiile românești, unde tortul mirilor este servit de obicei la finalul petrecerii.

Reacțiile românilor la acest videoclip nu au întârziat să apară. Unii au apreciat simplitatea și naturalețea nunților germane, considerând că acestea reflectă mai bine iubirea și respectul dintre miri.

„Totul este simplu, natural și cu bun gust! Se vede că ei își fac nunțile pentru că se iubesc și se respectă, nu pentru bani”, a scris cineva într-un comentariu. Alții, însă, au fost mai critici, observând că nunțile din România sunt mult mai elaborate.

„La noi și la înmormântare e mai frumos”, a comentat cineva ironic, exprimându-și dezamăgirea față de simplitatea nunții.

„După 11 ani în Germania am trăit și eu câteva nunți nemțești, plictiseală maximă!  Nu zic că prefer nebunia de la noi, dar nici așa”, a adăugat alt utilizator.

 

@adina.cuntan

Ție cum ți se pare? Lasă un comentariu????????

♬ sunet original - Adina Cunțan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel