Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum a VOTAT ambasadorul ROMÂN la UE în cazul Kovesi. Rareș Bogdan vine cu PRECIZĂRI
WhatsApp
Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și liderul delegației române din PPE, a declarat, în direct B1TV, că este posibil ca Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE, să fi votat pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al viitorului Parchet Europen.

Diplomatul ar fi luat această decizie după un telefon al președintelui Iohannis, în ciuda faptului că premierul Dăncilă a mandatat-o să respingă candidatura fostului magistrat DNA.

Citește și ROMÂNII petrec în Piața Victoriei alegerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european (VIDEO)

„S-ar putea ca doamna Odobescu, care a primit telefon de la domnul președinte Iohannis, să fi votat pentru Kovesi, împotriva cererii doamnei prim-ministru Dăncilă", a declarat Rareș Bogdan, în direct pe B1TV.

Citește și Laura Codruța Kovesi, LĂUDATĂ în presa internațională. REACȚII după rezultatul votului din Consiliu: „Spaima politicienilor români"

Eurodeputatul PNL a explicat că doar cinci state au votat împotriva lui Kovesi dintr-un total de 22. Acesta este numărul de țări membre care au aderat la inițiativa privind formarea unui viitor Parchet European, în condițiile în care Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Suedia și Irlanda au respins demersul.

Citește și Ce urmează pentru Kovesi după votul din COREPER

„Italia și Spania aveau nemulțumiri legate de această procedură și de ce s-ar putea întâmpla pe viitor, și nu erau prea încântați, doreau reluarea procedurii și tergiversarea lor. Au mai fost două state, eu nu vreau să fac proces de intenție nimănui, pentru că nu avem datele exacte. A fost vot secret. Orice vot secret se află, poate chiar în seara aceasta sau mâine. Eu nu vreau să fac proces de intenție nimănui", adăugat Rareș Bogdan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel