Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Studentă indoneziană, uimită de obiceiurile românilor. ”Oamenii beau mult, ba chiar au și o băutură specială”
WhatsApp
O tânără indoneziană a povestit într-un videoclip de pe Instagram ce șocuri culturale a trăit când a ajuns în România.
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: IG @chiteki__

O tânără de origine indoneziană a povestit într-un videoclip postat pe Instagram despre primele sale șocuri culturale experimentate la sosirea în România acum câțiva ani, unde a venit să studieze la Iași. 

”Consumul de băuturi alcoolice e foarte normal. Aproape toate supermarketurile și restaurantele le vând, inclusiv vin și bere. Românii au chiar și o băutură specială numită ”pălincă”. Majoritatea românilor consumă mult alcool, și o doză sau două de bere, de multe ori, nu are efect asupra lor. 

Când am vizitat o clinică medicală, am fost foarte surprinsă să văd că medicul avea un tatuaj destul de mare pe mână. În Indonezia, nu există o regulă scrisă conform căreia medicii nu pot avea tatuaje, dar până acum nu am întâlnit niciodată un medic cu un tatuaj.

Când am venit prima dată în România, am fost surprins să văd un cuplu tânăr sărutându-se în autobuz, acest lucru nu este comun în Indonezia.

În Indonezia, mulți oameni fumează, dar majoritatea sunt bărbați. Există un stereotip conform căruia femeile care fumează nu sunt bune, așa că am fost foarte surprinsă să văd multe femei fumând în locuri publice când am fost în România.”, a povestit tânăra în descrierea postării. 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel