Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CTP, după rezultatele exit-poll: „PSD-ului, acum, o să-i crească acțiunile”
WhatsApp
Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că PSD va încerca să își revină din punct de vedere electoral și politic după aflarea rezultatelor exit-poll la alagerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019.

CTP crede că cei din partidul lui Dan Barna sunt siliți să renunțe la „cășunismul”, „inflexibilitatea aia de roboți” și „fixismul colectivist”.

„PSD-ului, acum, o să-i crească acțiunile după acest tur 2, indiferent ce se întâmplă în turul 2, vor fi mai agresivi în opoziție, în vreme ce USR-ul, după părerea mea, este silit de acest rezultat să renunțe la acea ... la cășunismul ăla, la inflexibilitatea aia de roboți. Toți vorbeau la fel, în frunte cu Dan Barna, cu același discurs fixist cu care și-au speriat din electorat. Pur și simplu! Au fost nenumărați oamenii care ... și eu am și spus public că am votat la europarlamentare cu USR. După care m-am uitat cu groază la acești reprezentanți care au fost în campania electorală pe ecrane, în frunte cu domnul Barna, la acest fixism colectivist al lor”, a spus Cristian Tudor Popescu la Știrile PRO TV.

O altă „surpriză neplăcută” pentru gazetar a fost felul în care s-au comportat susținătorii USR pe rețelele sociale. CTP spune că unii ditre aceștia s-au comportat ca niște „inși primitivi, grobieni, agresivi”.

„Și m-am uitat de asemenea cu groază la susținătorii de pe rețelele sociale ai USR-ului, o altă surpriză foarte neplăcută. Păi eu credeam că e vorba de oameni cu studii, oameni intelectuali, civilizați. Așa suna partidul ăsta. Ei bine, nu! Sunt o grămadă de inși primitivi, grobieni, agresivi, care sunt susținătorii USR-ului. Eu cred că trebuie să mediteze asupra acestor aspecte”, a spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu este de părere că, după aceste alegeri prezidențiale, USR este „obligat” să colaboreze mai bine cu PNL. O „mare greșeală” a membrilor USR în timpul campaniei electorale ar fi fost atitudinea de „câștigători” în cazul în care s-ar fi organizat alegeri anticipate, ceea ce nu s-a văzut în rezultatele exit-poll de duminică, 10 noiembrie.

„Și încă un lucru. E obligat USR de aceste alegeri să strângă legăturile cu PNL. Nu mai poate aborda atitudinea asta. Asta a fost de fapt marea greșeală în această campanie, atitudinea aia de credeai că vor câștiga, dacă se fac anticipate, asta a fost atitudinea, USR se comporta ca și cum ar fi câștigat postul de prim-ministru. Așa s-au comportat. Trebuie să li se mai reducă din această aroganță pe care au manifestat-o și să încerce, singura lor șansă, o colaborare reală cu PNL-ul”, a mai spus CTP la PRO TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Alegerile Prezidentiale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel