Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Crochete cu morcovi și fulgi de ovăz. Dacă sunteți în căutarea unei rețete sănătoase și bogate, ați găsit-o!
WhatsApp
Dacă sunteți în căutarea unei rețete sănătoase și bogate, ați găsit-o. Acestea sunt crochete pufoase, numite și clătite cu morcovi și fulgi de ovăz, perfecte pentru a fi încorporate în mâncărurile tale de zi cu zi sau ca prânz pentru biro sau pentru școala copiilor tăi. 
Crochete cu morcovi și fulgi de ovăz. Dacă sunteți în căutarea unei rețete sănătoase și bogate, ați găsit-o! FOTO: captură video YouTube @La Cocina de Soue

Sunt, de asemenea, o opțiune excelentă dacă țineți o dietă pentru a pierde în greutate, deoarece atât ovăzul, cât și morcovii sunt săraci în grăsimi și bogate în fibre, ceea ce îmbunătățește procesul digestiv și oferă sațietate.

Te învățăm cum să faci crochete de morcovi și fulgi de ovăz, astfel încât să le poți pregăti acasă. Haideți să gătim!

Baursak, bucăți de aluat prăjite. Gogoșile acestea sunt bijuterii! Se fac imediat din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie

 

Ingrediente pentru a face crochete de morcovi și fulgi de ovăz

 

- 1 cană fulgi de ovăz

- 1 morcov

- ½ cană de apă fierbinte

- 1 ou

- 1 cățel de usturoi

- ½ ceapă

- 1 linguriță muștar

- 2 linguri de brânză rasă

- condimente după gust

- ulei vegetal.

Ai oaspeți? Cu aceste batoane din brânză îi vei lăsa muți. Gospodinele moderne așa pregătesc aperitivele. O rețetă surpriză bonus!

 

Cum se prepară crochetele de morcovi și fulgi de ovăz

 

Începeți prin a spăla, curăța și răzui morcovul. Puneți-l într-un castron împreună cu ovăzul, condimentele și apa fierbinte. Se amestecă bine și se rezervă timp de aproximativ 15 minute pentru ca ovăzul să se hidrateze.

Sfat: în acest caz, condimentele pe care le folosim sunt boia ardei dulce, nucșoara și cimbru.

Între timp, curățați și tocați mărunt usturoiul și ceapa. Apoi rumeniți-le într-o tigaie cu o lingură de ulei.

Adăugați aceste ingrediente în amestecul de morcovi și ovăz și adăugați, de asemenea, brânza rasă, muștarul și oul. Amestecați bine până obțineți un preparat omogen și umed.

Încinge tigaia o lingură de ulei. Când se încălzește, puneți aluatul de crochete de morcovi și fulgi de ovăz cu o lingură, aplatizați puțin suprafața și reduceți focul la mediu.

Truc: poți folosi aceeași tigaie în care ai rumenit ceapa, pentru că îi va da mai multă aromă.

Când crochetele de morcov sunt aurii, întoarceți-le pentru a se găti pe cealaltă parte. Va dura aproximativ 4 sau 5 minute pe fiecare parte.

Clătitele sănătoase cu morcovi și fulgi de ovăz sunt gata de mâncare. Continuă să citești și află toate beneficiile acestui preparat delicios. 

Crochete de cartofi cu șuncă fiartă. Cea mai tare rețetă: crocante la exterior, moale la interior

 

Informații nutriționale despre morcovi

 

Morcovul este o legumă care aparține grupului de tuberculi și rădăcini. O unitate mică (aproximativ 100 de grame în greutate) contribuie cu 40 de calorii la dietă. Dar mai important decât nivelul său scăzut de calorii, este numărul de beneficii pe care ni le oferă.

Este o sursă excepțional de bogată de carotenoizi, un pigment care conferă multor legume culoarea lor roșie, portocalie, galbenă sau verde închis.

Printre beneficiile sale, regăsim îngrijirea pielii, efectul antioxidant care ajută la contracararea efectelor negative ale stresului, reduce riscul cardiovascular, contribuie la sănătatea ochilor și poate reduce riscul unor tipuri de cancer.

Conținutul său ridicat de vitamina A previne bolile oculare, întărește sistemul imunitar și favorizează starea bună a pielii și a mucoaselor.

Au aproximativ 9% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care ne ajută corpul să mențină țesutul conjunctiv, dinții și gingiile sănătoase.

De asemenea, este un antioxidant, ajutându-ne organismul să se protejeze de boli.

Arancini, chifteluțe savuroase din orez. Rețeta rapidă și ușoară a celui mai delicios preparat sicilian

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt         
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g         
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G         

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel