Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Criza bagă companiile de construcții din Germania în insolvență: mii de locuri de muncă în pericol
WhatsApp
Dobânzi mai mari, creșterea prețurilor la materialele de construcție, probleme cu lanțurile de aprovizionare au pus domeniul construcțiilor din Germania sub presiune. 
Criza bagă companiile de construcții din Germania în insolvență, sute de locuri de muncă în pericol. Sursa - Pexels

Din cauza cererii slabe de apartamente noi, companiile de construcții au intrat în dificultăți financiare. Este și cazul Tecklenburg, o companie din Straelen care a anunțat, miercuri, 10 ianuarie, că a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvență la tribunalul districtual Kleve.

Cererea de insolvență se datorează creșterii ratelor dobânzilor, prețurilor materialelor de construcție, problemelor lanțului de aprovizionare și politicii nesigure. Potrivit Gazetei Federale, compania, care are în jur de 140 de angajați, a realizat un profit de 2,7 milioane de euro în 2021. Acum, compania se confruntă cu probleme financiare.

Proiectul major finalizat, care nu a putut fi vândut până la sfârșitul anului 2023, i-a adus probleme companiei. Potrivit „Rheinischer Post” compania s-a ales cu o gaură financiară totală de 17 milioane de euro. În ciuda declarației de faliment, conducerea a subliniat „perspectivele pozitive ale continuării activității”.

Întreaga industrie a construcțiilor din Germania este sub presiune din cauza inflației, a perspectivelor economice sumbre și a reticenței clienților de a cumpăra.

Marii constructori germani se plâng că reglementările sunt prea stricte, ceea ce face imobilele mai scumpe și, prin urmare, cererea este mică.

În 2024, există riscul unui șoc de preț pentru toți șoferii din Germania. Se așteaptă că prețurile combustibilului va crește mai mult decât oricând. Toți consumatorii trebuie să fie pregătiți pentru asta, avertizează presa germană.

 

Șoferii din Germania vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru un plin la pompă

 

Dacă în calitate de șofer ați experimentat o surpriză pozitivă la benzinăriile în preajma Crăciunului din Germania, există pericolul unui șoc real al prețurilor în noul an. Consumatorii se pot aștepta la prețuri record după intrarea în noul an.

În contextul schimbărilor climatice și al consecințelor acesteia, este important pentru politicieni ca germanii să trăiască mai neutri din punct de vedere climatic în viitor. Printre altele, emisiile de CO2 ar trebui reduse semnificativ.

Din această cauză, din ianuarie se va percepe o sumă mai mare pe tonă de dioxid de carbon emis. Prețul crește de la 30 la 45 de euro.

Acest lucru afectează direct și prețurile combustibilului. Prețul unui litru de benzină ar trebui astfel să crească în medie cu 1,4 cenți.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel