Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cozonac pufos și delicios, fără frământare. Rețeta salvatoare pentru gospodinele în criză de timp
WhatsApp
Rețetă de cozonac fără frământare le va ajuta pe gospodinele care au puțin timp la dispoziție, în bucătăria proprie, un cozonac de casă pufos, bine crescut, rumenit și plin de gust. Cozonacul fără frământare ajută gospodinele să prepare tradiționalul cozonac fără multă muncă și într-un timp scurt. Vei obține cozonaci pufoși, bine crescuți, rumeniți și aromați, numai buni de savurat.  Cozonacul este un dulce tradițional, nelipsit de pe mesele de Crăciun sau de Paște.    
Cozonac pufos și delicios, fără frământare. Rețeta salvatoare pentru gospodinele care nu au puțin timp la dispoziție

Cozonac pufos și delicios, fără frământare. Rețeta salvatoare pentru gospodinele care nu au puțin timp la dispoziție.

Citește și Tort Matcha și cremă de portocale. Rețeta pas cu pas a unui desert simplu, pufos și energizant

Ingrediente:  

1kg făină,

50g drojdie proaspătă,

5 gălbenușuri + 1 ou întreg pentru uns,

500 ml lapte,

100g unt topit,

5 linguri de ulei,

150g zahăr,

esență vanilie,

coaja rasă de la o lămâie sau portocală,

un praf de sare.

Trebuie să încerci și: Tiramisu cozonac. Italienii nu s-ar fi gândit la rețeta asta genială: Transformă cozonacul rămas de la Paște într-un desert inedit

 

Pentru umplutură:

5 albușuri de ou

250g sâmburi de nucă

50g stafide

150g zahăr

2 linguri cacao

esență de rom

 

Cozonac pufos și delicios, fără frământare. Rețeta salvatoare pentru gospodinele care nu au puțin timp la dispoziție. Cum se prepară

 

Făina și sare se pun într-un bol și se amestecă ușor. Unul se topește în cuptorul cu microunde și se lasă să se răcorească puțin. Laptele se încălzește ușor și se amestecă cu zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

Adăugați drojdia într-un bol cu 100 ml lapte în care ați dizolvat o lingură de zahăr și una de făină. Amestecați bine până la dizolvarea completă a drojdiei. Aceasta va fi maiaua cozonacului. Lăsați-o deoparte până când va începe să crească.

Ar putea să vă placă și: Cozonac de post cu fructe confiate, nuci și rahat. Rețeta pe care o făceau bunicile noastre. Succesul este garantat

Gălbenușurile se separă de albușuri și se amestec cu cele 5 linguri de ulei. În făină, se încorporează maiaua de cozonac crescută, laptele îndulcit și aromat, apoi gălbenușurile amestecate cu ulei și untul topit. Nu frământați aluatul, doar amestecați-l bine câteva minute, până veți obține un aluat omogen, ușor elastic. Bila de aluat se unde cu puțin ulei și se dă la un loc călduț, ferit de curenți de aer, până când aluatul își va dubla volumul. 

Încercați și:  Cozonac estonian Kringel cu aromă de scorțișoară. Rețeta unui desert pentru mesele de sărbătoare

Între timp, pregătiți umplutura pentru cozonac. Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă câte puțin zahărul, până obțineți o bezea fermă și lucioasă. Amestecați bezeaua obținută cu restul ingredientelor: nuca, esența de rom, cacaua și stafidele.

După ce aluatul a crescut, împarte-l în 4 bucăți egale sau în 6, în funcție de dimensiunea tăvilor în care urmează să fie copți cozonacii. Ungeți blatul de lucru cu ulei și întindeți o foaie de aluat cu ajutorul mâinilor înmuiate în ulei. Întindeți umplutură de nucă pe întreaga suprafață foii de aluat, rulați ușor apoi procedează la fel și cu următoarea. În funcție de preferințe, poți adăuga din loc în loc și cubulețe de rahat peste umplutura de nucă. 

Vedeți și: Pască tradițională cu brânză dulce și aluat pufos. Cum se prepară cel mai bun desert de Paște al românilor

Cele două foi se aluat se împletesc, iar cozonacul rezultat se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cozonacii se ung cu puțin zahăr deasupra. Lăsați-i să stea 10-15 minute în tăvi la crescut, apoi dăți-i în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute.  Astfel, veți obține cozonaci pufoși, bine rumeniți, aromați și foarte gustoși. Poftă bună!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel