Cornulețe de cartofi cu caşcaval. Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos. Ingrediente
200 g cartofi,
100 g făină,
3 ouă,
3 linguri lapte
drojdie sau praf de copt,
6 linguri de cașcaval ras,
sare şi piper după gust,
50 ml ulei vegetal
brânză sau orice fel de caşcaval pentru umplutură
Cartofii se fier, apoi se pasează și se lasă să se răcească. Drojdia o amestecăm cu zahărul și lapte călduț și o lăsăm să se activeze.
citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Cornulețe de cartofi cu caşcaval. Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Smetannik. Rețeta tortului rusesc fără ouă, care se face la tigaie. Repede și delicios
Peste cartofii pisați punem faina, ouăle bătute, sare, cașcaval și drojdia activată. Frământați un aluat moale, nelipicios. Mai adăugam făină numai în cazul în care aluatul este foarte moale. Se lasă să crească timp de o oră într-un loc călduț și ferit de curenți de aer.
citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Cornulețe de cartofi cu caşcaval. Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos, s-ar putea să îți placă și rețeta Tort Medovik. Rețeta celebră rusească a unui desert cu foi și fără coacere
Cornurile se pun într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt și se lasă 30 de minute ca să mai crească. Apoi le ungem cu oul bătut, se presoară semințele de mac și susan. Cornurile se coc 10 minute la 200 °C și încă vreo 20 de minute la 180 °C, până se rumenesc deasupra. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News