Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Consătenii lui Dragnea, la un an de la condamnarea la închisoare: „Liviu era cuminte”
WhatsApp
Oamenii din localitatea Gratia, în care a copilărit Liviu Dragnea își amintesc cum fostul președinte al PSD s-a ridicat dintr-o funcție în alta și a avut o ascensiune incredibilă. Considerat până în 27 mai 2019 unul dintre cei mai puternici oameni din România, Dragnea a fost găsit vinovat anul trecut de instigare la abuz în serviciu și condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.
sursa foto: Codrin Ștefănescu / Facebook

Se împlinește un an de când Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv și dus la închisoare. Omul, considerat la un moment dat cel mai puternic din România, era dus în 27 mai 2019 cu o mașină a Poliției spre penitenciar. Nimeni nu a uitat acele secvențe. Ele au rămas întipărite, mai ales, în imaginea consătenilor lui Liviu Dragnea. Fostul șef PSD s-a născut într-o comună aflată la 50 de kilometri de reședința de județ din Teleorman.

Cristian Popa, jurnalist Digi24: În această casă a locuit copilărit Liviu Dragnea. Aici locuia doica, ea a avut grijă de el până la 10 ani.

Localnică: Liviu era cuminte.

 

„Se ducea la școală, era politicos”

 

Ascensiunea lui Dragnea le-a mers la suflet vecinilor de la țară, dar declinul nu i-a mișcat prea tare.

Localnic: Se ducea la școală, era politicos, nu prea se juca așa cu ceilalți, era mai deștept ca noi, ăștia. Era băiat bun. Era cuminte.

Reporter: A ajuns sus de tot, a fost condamnat, e la înhisoare...

Localnic: Domnule, fiecare să plătească pentru ce a făcut.

 

„Ne-a făcut astfalt”

 

Reporter: Influența lui s-a văzut?

Localnic: Nu prea. Ne-a făcut astfalt. În toate comunele s-a făcut. De la Uniunea Europeană s-a băgat apă, suntem foarte bine.

Pe 27 mai 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitv pe Liviu Dragnea. Procurorii DNA au demonstrat că social democratul, omul care a ocupat funcții cheie în guvern și Parlament, și-a folosit influența și a aranjat ca două membre de partid să fie plătite de Direcția pentru protecția Copilului, instituțuie aflată în subordinea sa, deși ele lucrau exslusiv pentru Partidul Social Democrat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel