Secretul pentru niste clătite pufoase, cu un gust mai bun decât cel pe care-l știați deja constă în folosirea uleiului de cocos.
Citește și Tort cu ciocolată fără coacere. Desertul suprem, gustos și aromat, gata în 15 minute
Acesta este cel mai bun ulei de prăjit, pentru că rezistă la cea mai mare temperatură în comparație cu celelalate uleiuri. Bineînțeles, puteți la fel de bine să folosiți ulei clasic, doar că nu vor ieși la fel de bune. Vă prezentăm rețeta mai jos:
Ingrediente necesare pentru clătitele pufoase:
-două ouă
-250 de grame de făină
-450-500 ml de lapte scos de la frigider, în funcție de făina pe care o folosiți. Puteți folosi și apă minerală, dar în acest caz nu vor mai ieși la fel de pufoase, așadar mare atenție la ce vă doriți de la aceste clătite.
-un praf de sare. Este obligatoriu pentru gust
- puțină coajă de lămaie sau portocală. Atenție însă ca acestea să nu fie tratate chimiv. Nu este obligatoriu, dar va conta la gust.
-o lingură de ulei- pentru prajit
-dulceață, ciocolată sau gem pentru umplutură
Înainte de toate este foarte important să știți că niște clătite reușite ies cel mai bine cu ingrediente de cea mai bună calitate. Orice compromis cu privire la calitatea ingredientelor pe care le veți folosi va afecta produsul la final. Bineînțeles, depinde ceea ce vă doriți. Clătitele vor ieși oricum, însă nu la fel de gustoase sau pufoase. Așadar folosiți un lapte cu grăsime cât mai mare, pentru că în Franța nici nu se concepe ca acest desert să se facă cu apă minerală.
După ce amestecați toate ingredientele alături de laptele care este recomandat să fie rece, lăsați aluatul să se liniștească la frigider pentru 30 de minute, acoperit cu un capac. Mai departe, înainte să puneți conținutul cu polonicul, asigurați-vă că tigaia este încinsă foarte bine. Puneți tigaia pe ochiul cel mai mare astfel încât toată tigaia să se încingă uniform. Puneți o picătură de ulei de cocos care imediat se va topi. Încercați să-l distribuiți pe toată suprafața tigăii. Când turnați conținutul în tigaie, corect este să înclinați tigaia astfel încât stratul rămas să fie unul foarte subțire, iar ideal este ca aluatul acela să acopere și jumătate de centimetru din pereții tigăii. Acestea nu trebuie însă lăsate foarte mult în tigaie. Ideal este să se vadă acele pete de pe clătită. Atenție, de asemenea, clătita trebuie să se întoarcă foarte ușor, dacă se rupe, înseamnă că nu v-a ieșit compoziția foarte bine sau nu folosiți o tigaie corespunzătoare. O tigaie antilipire este ideală.
Repetați procedeul pentru fiecare clătită în parte și puneți-le una peste alta pe o farfurie înainte de a le umple pentru că astfel se vor păstra calde, iar aburul va pătrunde de la cea de jos spre cea de sus și se vor păstra fragede. La final, folosiți ceea ce vă doriți pentru umplutură. Poftă bună
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News