Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cercetătorii suedezi: "Vrei să ajuți mediul? Nu mai FACEȚI COPII ! "
WhatsApp
Doi cercetători din Suedia spun că cea mai bună cale prin care omul poate proteja mediul înconjurător este să evite să mai procreeze. 

Opriți schimbările climatice, protejați mediul - acestea sunt obiectivele pe care tot mai mulți oameni le au. Dar ce puteți face personal pentru a atinge obiectivele climatice?

Doi cercetători de la Universitatea Lund din Suedia dau un răspuns neobișnuit la această întrebare. Au analizat producătorii tipici de dioxid de carbon și au comparat potențialul de economisire. Teza lor este provocatoare: Să faci un copil mai puțin este cel mai bun lucru pe care oamenii îl pot face pentru mediul înconjurător.

Conform acestui fapt, copiii "împovărează" contul climatului părinților lor cu o medie de 58,6 tone de CO2 pe an. Prin comparație, cantitatea de 2,4 tone de dioxid de carbon produsă de o mașină medie pe an este chiar ridicolă. La urma urmei, mașinile se află pe locul al doilea al "criminalilor".

Patru măsuri care pot reduce emisiile de gaze recomandate de către cercetători: să se nască un copil mai putin (58,6 tone CO2 pe an), să renunțe la o mașină (2,4 tone CO2 pe an) nu zburati pe distanțe lungi (1,6 tone de CO2 pe zbor transatlantic) și mese vegetariene (0,8 tone de CO2 pe an).

În general, fiecare persoană ar putea economisi aproximativ 63 tone de CO2 pe an.

În comparație, alte potențiale de economisire sunt aproape neglijabile. Dar acestea sunt mult mai prezente în public și în mass-media. Printre altele, cercetătorii menționează să nu se utilizeze un uscător de rufe (0,21 tone CO2 pe an), să e treacă la becuri cu consum redus de energie (0,1 tone CO2 pe an) și la o mașină ecologică (1,15 tone de CO2 pe an).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel