Dacă nu aveți aer condiționat sau un ventilator care pur și simplu nu este suficient, există și alte modalități de a vă menține răcoarea. Este nevoie de un pic mai mult efort înainte de a vă băga în pat, dar ar putea fi răsplătit în mare măsură cu un somn mai liniștit.
Citiți mai departe pentru a vedea cum vă puteți menține răcoarea în nopțile fierbinți de vară.
Știm la ce vă gândiți, cine ar vrea să facă un duș sau o baie caldă într-o noapte fierbinte? Deși nu sună atrăgător, există o metodă în această nebunie.
Potrivit Fundației pentru somn, a face acest lucru chiar înainte de a te băga în pat te poate ajuta să te răcorești.
"Temperatura corpului tău va scădea după ce ieși din baie, deoarece corpul tău se adaptează la mediul mai rece. Ca un bonus suplimentar, băile promovează sentimente de relaxare care vă pot ajuta să adormiți mai repede", au scris pe site-ul lor.
Acest sfat îi face pe oameni să fie împărțiți dacă funcționează sau doar adaugă mai multă umezeală în dormitor, dar dacă nimic altceva nu funcționează, ar putea merita o încercare.
Pentru o răcoare plăcută în timp ce adormiți, puneți fața de pernă într-o pungă de plastic etanșă și apoi în congelator pentru câteva ore înainte de culcare. Puneți-o înapoi pe pernă când sunteți gata să dormiți.
Cu toții avem pozițiile noastre preferate pentru a dormi, dar, într-o noapte fierbinte, cel mai bun mod de a dormi este ca o stea de mare.
Întindeți-vă brațele și picioarele la fel ca această creatură marină și veți ajuta corpul să se simtă puțin mai răcoros.
"Este o modalitate foarte simplă și ușoară de a vă menține temperatura scăzută prin creșterea circulației aerului în jurul membrelor și reducerea transpirației", sugerează specialiștii în somn ResMed.
Pentru unii, a se întinde ca o stea de mare va necesita să aibă patul doar pentru ei, ceea ce este un lucru bun într-o noapte fierbinte.
Încercați să dormiți separat de partener și de animalul de companie, astfel încât să împărțiți mai puțină căldură corporală. Cu cât sunt mai mulți oameni și animale în cameră, cu atât mai repede se va încălzi.
Acest lucru ar putea suna ciudat dacă nu ați încercat până acum.
Poziționați un ventilator spre fereastra dormitorului dvs. ușor deschisă, astfel încât aerul să sufle departe de dvs. Apoi, orientați un alt ventilator între ușa dormitorului dvs. cu fața spre exteriorul camerei.
Ventilatoarele dispuse în acest fel vor crea o ventilație încrucișată prin camera dumneavoastră. Acest lucru va scădea temperatura generală a camerei mai eficient decât faptul că ventilatoarele vor sufla peste tine toată noaptea.
Deconectați toate aparatele electronice, ținând fișele în afara prizelor atunci când nu le folosiți în zilele călduroase, deoarece acestea degajă căldură, chiar și atunci când sunt închise.
Acest lucru va reduce atât căldura totală din casă, cât și economisirea energiei.
Dacă nu aveți aer condiționat sau dacă ventilatorul pur și simplu nu face suficient, puteți să vă înghețați sticla de apă.
Încercați să umpleți o sticlă de apă și puneți-o în congelator când ajungeți acasă diseară sau umpleți-o cu gheață dacă aveți nevoie de ea în grabă.
Aerul condiționat este cu siguranță o tehnologie nouă atunci când privim imaginea de ansamblu a istoriei - așa că de ce să nu facem un pas înapoi în timp pentru un truc de răcire?
Site-ul de instrucțiuni Wiki How recomandă să încercați metoda egipteană într-o noapte foarte fierbinte.
Umeziți un cearșaf de pat sau un prosop de baie suficient de mare pentru a vă acoperi, apoi stoarceți-l sau treceți-l prin ciclul de centrifugare al mașinii de spălat până când cearșaful este destul de umed, dar nu se scurge.
Apoi, puneți cearșaful pe pat și folosiți-l ca pătură.
Acest lucru este un pic cam de la sine înțeles, dar dacă nu v-ați schimbat lenjeria de pat cu ceva mai potrivit pentru vară, ați putea la fel de bine să dormiți într-un cuptor.
Lenjeria de pat te menține răcoroasă pe timp de caniculă, este o țesătură care elimină umezeala și este cunoscută pentru proprietățile sale răcoritoare, ceea ce o face ideală pentru a supraviețui în nopțile sufocante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News