Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ceai natural din miere, ghimbir și lămâie. Rețeta perfectă pentru întărirea imunității 
WhatsApp
Ceaiul natural din miere, ghimbir și lămâie este ideal pentru întărirea imunității. Acesta se prepara foarte ușor și se păstrează până la o lună la frigider. 

Este de preferat să le procurați din surse sigure pentru a evita coaja tratată. De asemenea, să fiți atente și să spălați foarte bine ingredientele Pentru a prepara siropul aveți nevoie un minimum de ingrediente: sunt șanse foarte mari să le aveți deja în casă, iar dacă nu le aveți printr-un dulap prin bucătărie le puteți găsi oriunde, chiar și la magazinul de lângă scară.

Citește și Pizza colorată, una dintre cele mai de succes rețete ale momentului cu ingredientele pe care le ai mereu în frigider

De asemenea, asigurați-vă că aveți la îndemână un borcan de jumătate de litru pentru a putea păstra siropul rezultat. 

Citește și: Prăjitură din 3 ingrediente, fără zahăr. Cea mai căutată rețetă în pandemie: E mai apreciată decât celebrul Tort Napoleon

Așadar, căutați bine în bucătărie, pentru că veți avea nevoie de: 

2-3 lămâi (spălate bine), preferabil curățate de coajă. Două bucăți de ghimbir (mărimea degetului arătător), o cană de miere (sau mai mult) și  un borcan de 500 ml. 

Se feliază lămâile (la dimensiunea de 1cm) și ghimbirul (cât mai subțire).

Ceai natural din miere, ghimbir și lămâie. Modul de preparare

După ce Ingredientele se pun în mai multe straturi în borcan. Câteva felii de lămâie, câteva de ghimbir și 1-2 linguri de miere.

Se strivesc ingredientele (eu am folosit un sucitor). Apoi se repetă straturile și strivirea, până se folosesc toate ingredientele. Lămâia va elimina mult suc.Se toarnă restul mierei.Dacă borcanul nu s-a umplut, se mai adaugă miere.Se închide ermetic borcanul și se tulbură până se omogenizează. Se păstrează la frigider, până la 4 săptămâni.

Ghimbirul are numeroase proprietăți benefice pentru organism

Conţine aproape 500 de compuşi ce aduc beneficii organismului şi 13 efecte de vindecare sau ameliorare.

Foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în timpul iernii, ghimbirul este recomandat doar mestecat pentru: inflamaţii ale gâtului, laringită, tuse.

Pentru durerile de stomac, îl puteţi consuma fie amestecat cu ulei de ricin, fie sub formă de infuzie din ghimbir uscat sau pur şi simplu sub formă de pudră amestecată cu răsină.

În cazul unor indigestii şi inapetenţe, mai ales dacă aţi făcut un uşor exces culinar la masa de Crăciun, amestecaţi suc de ghimbir, cu zeamă de lămâie şi sare şi consumaţi amestecul întotdeauna înainte de mese.

Dacă suferiţi de afecţiuni biliare, amestecaţi suc de ghimbir cu 7 pahare de lapte, fierbeţi compoziţia până scade la jumătate; apoi îndulciţi cu zahăr, după care vă puteţi bucura de rezultat, înainte de culcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel