Masa festivă de Revelion trebuie neapărat să înceapă cu un aperitiv, spune Sorin Nedelea, un somelier recunoscut.
„Putem să începem chiar cu un prosecco, să înmuiem puţin papilele, eu îi zic pe româneşte... să-ţi plouă puţin în gură. În noaptea de revelion, dacă avem un foie gras, putem foarte bine să mergem cu un vin dulce”, spune Nedelea.
Apoi, în funcţie de mâncărurile ce se pun pe masă, pot veni şi nişte vinuri rose. La preparatele din carne merg vinurile roşii, iar la final petrecăreții se pot răsfăţa cu un vin desert. Atenţie, însă, au multe calorii. În schimb, merge un late harvest sau un ice wine, spune Daniel Frumusachi, un somelier cu recorduri în Guiness Book.
„Cele mai multe calorii au, desigur, vinurile roşii şi vinurile dulci. Mai mult atragem atenţia asupra vinurilor dulci, care conţin glucoză. Asta sunt şi caloriile”, susține Frumusachi.
Reţeta de mahmureală vine tot de la Daniel Frumusachi. El recomandă vinul cu măsură și hidratarea: la un pahar de vin, două de apă.
„Doar ceai de ghimbir. Câteva ceşti de ceai de ghimbir şi ne simţim în al nouălea cer. Ştiu că anul acesta revelionul va fi cu totul diferit. Restaurantele sunt închise. Dar, poţi să petreci cu acelaşi fast şi la tine acasă. Eu ţi-am dat reţeta”, a mai spus acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News