Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CCR explică de ce Teodor Meleşcanu nu putea fi propus şef la Senat din partea PSD
WhatsApp
CCR a motivat decizia de a declara neconstituțională alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcția de președinte al Senatului prin faptul că PSD nu putea propune un senator din alt grup.
Sursa foto: captură Antena 3

Teodor Meleşcanu nu putea fi propus ca şef al Senatului din partea PSD, deoarece făcea parte grupul parlamentar ALDE în timp ce propunerea sa la a doua funcție în stat a venit din partea social-democraților, se arată în motivarea decizie Curții Constituționale a României din 22 ianuarie.

Judecătorii Curții Constituționale au decis că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

După decizia judecătorilor constiruționali de a admite sesizarea de neconstituționalitate a alegerii sale la șefia Senatului, Meleșcanu a demisionat din funcție înainte de publicare motivării.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului, cu susținerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel