Cîrstoiu nu a anunțat o retragere din cursă, însă de multe ori fără să vrea, în conferința care a durat peste o oră, a dat de înțeles că drumul său spre primăria București pare să fie oprit. Acesta chiar a anunțat anterior că niciodată nu va ieși să facă un anunț de retragere, iar dacă nu va mai fi dorit, liderii coaliției trebuie să iasă și să anunțe acest lucru.
Cîrstoiu a spus că va mai continua cursa doar dacă "are sens" și doar dacă va fi sustinut necondiționat, iar luni se va lua o decizie definitivă. Acesta spune că viața i s-a schimbat în rău odată cu anunțul candidaturii, copilul său ajungând să fie urmărit și fotografiat la școală de diverși oameni din presă.
"Eu am simțit sprijinul lui Marcel Ciolacu și al domnului Nicolae Ciucă, dar recunosc, am fost cam singur în precampania asta. Am întâlnit foarte mulți lideri de filiale care m-au înconjurat cu căldură, cu aplomb, oameni frumoși care m-au susținut și mă susțin, însă eu consider că nu poate fi un demers personal al meu către primărie, ci unul doar cu sprijinul coaliției.
Să vă spun de ce am făcut conferința de presă la spital: am făcut-o aici pentru că bisturiul din mână nu o să mi-l ia nimeni. Eu nu fac din politică o meserie. Mandatul meu este pe masa coaliției, dar nu de azi, ci din prima zi. Eu din prima zi am plecat în această luptă electorală cu gândul că nu voi lupta singur, ci susținut de coaliție.
Acum trei săptămâni eram o persoană necunoscută și am devenit cunoscut prin anumite greșeli. Ăsta sunt, îmi asum, am făcut poate greșeli de comunicare. Cumva, să spunem, eu în acest moment încerc să lămuresc tot ce a apărut în spațiul public. Este un demers personal, până acum o săptămână eram un om respectat, iar acum am devenit omul negru, ceea ce eu cred că nu e corect. Am învățat multe lucruri legate de oameni, multe lucruri legate de comunicare," a spus Cătălin Cîrstoiu.
Cine sunt acele grupuri din PSD care v-ar ataca? a fost întrebat Cătălin Cîrstoiu după ce în urmă cu 24 de ore a spus că există social-democrați care nu-l agrează.
"Am devenit o țintă, au fost atacuri atât din partea USR cât și a PUSL, dar nu exclud că au fost atacuri și din partea PSD. Posibil să fie oameni în PSD care nu mă plac. Eu am o meserie, sunt medic, am studenți, nu fac din politică o carieră, nu e țelul meu acesta. Am vrut să fac o administrație corectă, am vrut să ajut. Pentru mine nu era necesar să ajung primar general," a mai spus Cîrstoiu.
Referitor la pacienta care spune că a fost operată la Spitalul Universitar, dar i-au fost scoase firele la clinica soției sale: medicul Cîrstoiu a spus:
"Un pacient externat primește un bilet de externare, care conține mai multe recomandări: una din ele este revenirea pentru scoaterea firelor. Dumneavoastră chiar credeți că pacienții merg acolo unde sunt duși, cum spuneți? Să știți că pacienții merg acolo unde se simt în siguranță și acolo unde cred că e o continuitate a tratamentului. Mie mi s-a întâmplat ca pacienți care nu voiau să calce în spitale publice, pe care i-am consultat anterior, să-i conving și i-am operat în spital public. Părerea mea este că toată situația va putea fi tranșată doar dacă medicii vor fi obligați să lucreze ori la privat, ori la stat, dar și aici e o altă problemă, pentru că medicul în timpul lui liber poate să lucreze unde vrea".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News