Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada prelungește cu doi ani interdicția străinilor de a cumpăra case
WhatsApp
Canada a anunțat duminică o extindere cu doi ani a interdicției privind deținerea de proprietăți imobiliare de către străini, declarând că această măsură are scopul de a aborda îngrijorările legate de faptul că locuitorii canadieni sunt excludeți din piețele imobiliare din orașe și localități din întreaga țară, transmite Reuters.
Vedere de pe Muntele Regal a orașului Montreal (Foto: Freepik)

Canada se confruntă cu o criză de accesibilitate la locuințe, atribuită creșterii numărului de imigranți și de studenți internaționali, ceea ce alimentează cererea pentru locuințe exact într-un moment în care costurile în creștere au încetinit construcția.

"În cadrul utilizării tuturor instrumentelor posibile pentru a face locuințele mai accesibile pentru canadieni, interdicția privind deținerea de proprietăți imobiliare de către străini, care este programată să expire la 1 ianuarie 2025, va fi prelungită până la 1 ianuarie 2027", a declarat viceprim-ministrul canadian Chrystia Freeland într-un comunicat.

Guvernul canadian a menționat că deținerea de proprietăți imobiliare de către străini alimentează și îngrijorările legate de excluderea canadienilor de pe piețele imobiliare din orașe și localități din întreaga țară.

Luna trecută, Canada a anunțat o limitare imediată a permiselor pentru studenții internaționali pe o perioadă de doi ani și a declarat că va înceta, de asemenea, să acorde permise de muncă unora dintre studenți după absolvire, în încercarea de a regla numărul record de persoane noi, văzute ca agravând o criză locativă.

Creșterea rapidă a populației alimentată de imigrație a exercitat presiuni asupra serviciilor precum sănătatea și educația și a contribuit la creșterea costurilor locuințelor. Aceste probleme au afectat sprijinul acordat premierului liberal Justin Trudeau, sondajele de opinie arătând că ar pierde o alegeri dacă aceasta ar avea loc în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel