Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Camion cu șapte tone de deșeuri din Bulgaria, oprite la vama Giurgiu
WhatsApp
Șapte tone de deșeuri electronice și electrice au fost oprite la intrarea în țară de polițiștii de frontieră din Giurgiu. Deșeurile proveneau de la o firmă din Bulgaria și trebuiau să ajungă în Germania. 

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au verificat marți un TIR, pe sensul de intrare în țară, condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 50 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor prezentate, deșeuri electronice, electrice și convertoare catalitice uzate.

Polițiștii au cerut sprijinul Gărzii de Mediu Giurgiu, iar în urma verificărilor s-a stabilit că în TIR se aflau 7.000 de kilograme deșeuri, care au fost încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială din Germania.

Autoritățile nu au permis intrarea deșeurilor pe teritoriul României, întrucât documentele de transfer prezentate de către șofer erau incomplete.

În urmă cu două zile, un camion încărcat cu zece tone de deșeuri din fier vechi și biciclete uzate a fost oprit la vama Borș.

Camion, încărcat cu zece tone de deșeuri din fier vechi și biciclete uzate, oprit la vama Borș

 

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu nu au permis intrarea în România a unui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, încărcate cu 10.000 kilograme de deșeuri care constau în fier vechi şi biciclete uzate, pentru care şoferul nu deţinea documentaţia necesară pentru transferul de deşeuri.

În data de 05.02.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a unui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, condus de un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii deșeuri din fier vechi şi biciclete uzate, pentru o societate comercială  din judeţul Mehedinți.

În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din mijlocul de transport nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

În total, în vehicul se aflau 10.000 kilograme de deşeuri.  Autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel