Originea buñuelos este veche, în secolul al XVIII-lea rețeta apărând deja în cărțile de bucate spaniole. Originea acestui desert tradițional în Spania vine din gastronomia arabă care a coexistat în Spania mai mult de opt secole, din 711 până în 1492. Arabii au folosit făină, ouă, zahăr, miere și migdale în produsele de patiserie. Au adăugat scorțișoară, susan sau anason.
Vezi și: Plăcinte ardelenești cu varză (vărzari) - Rețeta tradițională de post
O cană și jumătate de făină
2 mere mari sau 3 mici decojite
2 linguri de praf de copt
1 lingură de zahăr
75 cl de lapte
2 ouă
Un praf de sare
1 lingură de ulei de floarea soarelui
1 linguriță de scorțișoară
Ulei pentru prăjit 150 ml
Curățăm merele și scoatem miezul și semințele, le tăiem în bucăți mici și fine.
Cernem făina și praful de copt apoi amestecăm zahărul și sarea cu praful de copt, scorțișoara și făina.
În alt castron, amestecați ouăle și uleiul și adăugăm merele. Apoi amestecăm ingredientele umede cu cele uscate și lucrăm bine aluatul.
Apoi punem o tigaie pe foc cu mult ulei. Adăugăm câte o linguriță din acest aluat pentru a face Buñuelos. În funcție de dimensiune, va dura aproximativ 2,5 minute pe fiecare parte.
După ce le prăjim le vom scoate pe o farfurie cu o hârtie de bucătărie pentru ca excesul de ulei să fie absorbit.
Se lasă să se răcească cel puțin o jumătate de oră și se servește cu smântână, gem, ciocolată sau zahăr pudră.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News