Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bruxelles. Jurnalist străin, către Klaus Iohannis: "V-ați pregătit pijamalele și peria de dinți?"
WhatsApp
Prezent la la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a fost abordat de jurnalişti români şi străini deopotrivă, iar curiozităţile lor au fost departe de aşteptări.

Unul jurnalist de la postul CNBC l-a abordat pe preşedintele Klauws Iohannis spunându-i că îi place foarte mult Sibiul şi că vrea să meargă acolo în vacanţă cu familia, la care şeful statului a răspuns: "Este o decizie înţeleaptă".

 

Klaus Iohannis, despre numirea sa la şefia Consiliului European: "Nu e momentul să comentăm zvonuri"

 

Reporterul a cerut apoi o declaraţie privind informaţiile vehiculate în spaţiul public, potrivit cărora numele lui Klaus Iohannis ar fi în cărţi pentru funcţia de Președinte al Consiliului European. Întrebarea a sunat aşa:

"Jurnalist:  Cât de mult vă place la Bruxelles? Ați lua în considerare o mutare permanentă, pentru că sunt persoane care au spus că ar fi bine să vă avem ca Președinte al Consiliului European?

Citeşte şi: Bruxelles. Klaus Iohannis laudă preşedinţia României la Consiliul UE: "A fost una foarte bună"

Klaus Iohannis: Dacă aceasta este opinia cuiva, este în regulă, dar nu cred că este momentul să comentăm zvonuri. Am început negocieri pentru poziția de Președinte al Comisiei Europene și nu avem deocamdată progres suficient în aceste negocieri, așa că trebuie să mai așteptăm și să urmărim cum evoluează discuția astăzi, posibil mâine, posibil la finalul săptămânii viitoare. Suntem în faza negocierilor politice. Este prea devreme să spunem că va fi acesta, sau acela, sau altul. Să sperăm că toți vor fi de acord să avem negocieri rapide, pentru a avea cât mai repede numele pentru aceste poziții. Acesta ar fi cel mai bun rezultat – să negociem intens, dar să finalizăm aceste discuții într-o perioadă decentă de timp", a declarat Klaus Iohannis, înainte de reuniunea Consiliului European.

 

"V-aţi adus pijamalele şi peria de dinţi?"

 

Jurnalistul a continuat apoi cu o întrebare mai intimă:

"Jurnalist: V-ați pregătit pijamalele și peria de dinți pentru o noapte lungă de negocieri?

Klaus Iohannis: Nu este sigur că vom avea nevoie de pijamale! Mulțumesc!", a răspuns, zâmbind, preşedintele României.

Şeful statului participă joi la summitul Partidului Popular European şi la reuniunea Consiliului European. Vineri, după reuniunea Consiliului European, el va susţine o declaraţie comună cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Subiectele aflate pe agenda de discuţii a reuniunii Consiliului European se referă, în principal, la numirile pentru posturile de conducere în instituţiile europene pentru noul ciclu instituţional, adoptarea Agendei Strategice a Uniunii Europene pentru perioada 2019-2024, viitorul buget multianual al Uniunii, combaterea schimbărilor climatice, precum şi relaţiile externe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel