Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
BREXIT: Marea Britanie se pregătește de alegeri europarlamentare. Răsturnare de situație
WhatsApp
Ministrul de externe britanic, Jeremy Hunt, a declarat vineri, după ce premierul Theresa May a cerut amânarea până la 30 iunie a ieşirii ţării din Uniunea Europeană, că în Marea Britanie există 'apetit nul' pentru organizarea de alegeri pentru Parlamentul European, transmite dpa. Din câte se pare totuși, Marea Britanie nu mai are încotro și va fi nevoită să participe la alegerile europarlamentare.
theresa may facebook 1

Marea Britanie ar putea reuşi să evite desfăşurarea acestui scrutin dacă va ratifica acordul înainte de 22 mai, dar orice amânare dincolo de acea dată înseamnă că 'accepţi că există o posibilitate de a trebui să ţinem alegeri pentru PE', a recunoscut Jeremy Hunt, într-o declaraţie înaintea reuniunii omologilor săi din G7, ce are loc la Dinard, în Bretania, în vestul Franţei.

'Nu cred că statele UE vor o amânare pe termen lung, noi cu siguranţă nu vrem o amânare pe termen lung, şi de aceea încercăm să rezolvăm şi să rezolvăm rapid', a adăugat ministrul britanic.

El a subliniat că premierul Theresa May 'nu lasă nicio piatră neîntoarsă' pentru a găsi un acord pe plan intern cu privire la ieşirea din UE. 'Ceea ce vom spune Consiliului European miercuri este că facem tot ce putem şi le vom prezenta o evaluare onestă despre măsura în care credem că acest proces va da rezultate', a mai spus şeful diplomaţiei britanice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel