Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boris Johnson demisionează. "Premierul va face o declarație pentru țară astăzi"
WhatsApp
Premierul britanic Boris Johnson demisionează, au relatat joi mai multe mijloace de informare în masă, inclusiv BBC, transmite Reuters.
Boris Johnson demisionează din funcția de premier al Marii Britanii

Premierul a acceptat să demisioneze după un val de renunţări din cabinetul său, într-o convorbire cu liderul grupului deputaţilor conservatori fără portofoliu Graham Brady, a precizat BBC.

La rândul său, un reporter al tabloidului The Sun a informat că premierul va rămâne lider al Partidului Conservator până la alegerea unui nou şef al formaţiunii, în această vară. Însă BCC a relatat că Johnson îşi va da demisia şi din funcţia de şef al Partidului Conservator.

O purtătoare de cuvânt a declarat: "Premierul va face o declarație pentru țară astăzi"

 

Noul ministru al economiei, Nadhim Zahawi a scris pe Twitter: 'Domnule prim-ministru: acest lucru nu este sustenabil și va fi din ce în ce mai rău: pentru dumneavoastră, pentru Partidul Conservator și, cel mai important, pentru țară. Trebuie să faceți ceea ce trebuie și să plecați acum'. 

Nadhim Zawari, numit miercuri în funcţie de Johnson, şi-a anunţat joi demisia. La scurt timp, şi noul ministru al educaţiei, Michelle Donelan, şi-a prezentat demisia.

Totodată, ministrul apărării Ben Wallace i-a cerut lui Johnson să demisioneze, afirmând în acelaşi timp că el personal va rămâne în funcţie pentru a proteja securitatea naţională.

Procurorul general, Suella Braverman, a cerut demisia lui Johnson și a declarat că rămâne în funcție doar pentru a menține guvernul în funcțiune. 

Până în prezent, peste 50 de membri ai cabinetului Johnson au renunţat la funcţii.

 

Boris Johnson: "Dacă partidul vrea să răstoarne voința aleasă a poporului, trebuie să-și murdărească mâinile de sânge"

 

Există chiar sugestii din partea aliaților că Boris Johnson ar putea încerca să forțeze alegeri generale anticipate într-o încercare disperată de a se agăța de funcție.

În ciuda faptului că Marea Britanie este o democrație parlamentară, el a pretins că are un mandat de tip prezidențial de la ultimele alegeri, spunând aparent: "Dacă partidul vrea să răstoarne voința aleasă a poporului, trebuie să-șimurdărească mâinile de sânge".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel