Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bonus de 800 de euro pentru părinții divorțați sau despărțiți, în Italia: Cine se încadrează și cum pot fi obținuți banii
WhatsApp
Oamenii care au copii împreună dar sunt despărțiți, divorțați sau nu mai locuiesc împreună, pot beneficia de un ajutor în valoare de până la 800 de euro lunar.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Bonusul pentru părinți separați se adresează tuturor părinților despărțiți, divorțați sau care nu mai locuiesc împreună și care nu au reușit să plătească pensia alimentară în perioada pandemiei din cauza dificultăților economice. 

INPS (Istituto Nazionale della Previdenza Sociale) a făcut public un document cu toate informațiile necesare despre acest bonus. 

Această măsură vizează situațiile celor cu venituri mici, în care un părinte nu a reușit să achite celuilalt pensia alimentară datortă minorului (sau minorilor) din cauza dificultăților economice legate de pandemia de Covid-19. 

Cine poate obține bonusul. Cerințe

 

Cererile pentru acest tip de bonus se pot trimite până pe 31.03.2024, însă trebuie îndeplinite cerințe specifice. 

- Părintele care face cererea trebuie să aibă un venit care să nu depășească 8.174 de euro pe lună. 

- Dovadă că părintele a trebuit să locuiască cu copilul minor în perioada de urgență Covid-19.

- Act bancar care să ateste că părintele nu a primit indemnizația de întreținere la care avea dreptul copilul minor. 

 

Dacă celălalt părinte și-a încetat, suspendat sau chiar și-a redus activitatea de muncă pentru cel puțin 90 de zile de la 8 martie 2020, sau dacă în 2020 a avut un venit cu cel puțin 30% mai mic decât în ​​2019, aceasta poate fi calificată drept „dificultate economică”, ceea ce explică incapacitatea de a plăti pensia alimentară. Așadar, în acest caz statul poate interveni – chiar dacă după câțiva ani – pentru a repara prejudiciul.

 

Cum se poate face cererea 

 

Pentru a depune o cerere trebuie să accesați site-ul INPS și să accesați serviciul specific numit „Contribuție pentru părinții separați sau divorțați pentru garantarea continuității plății indemnizației de întreținere”.

Evident, după efectuarea solicitării se va face verificarea cerințelor pentru a certifica că toate informațiile comunicate corespund.

Cuantumul bonusului pentru părinți separați depinde de valoarea întreținerii care nu a fost plătită. Suma maximă care poate fi plătită este însă de 800 de euro pe lună, timp de 12 luni. 

Guvernul italian a alocat 10,000,000 de euro în total. INPS (Istituto nazionale della previdenza sociale) va gestiona plata, informează presa locală.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel