Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bogdan Hossu (Cartel Alfa): „În următorii doi ani, șapte - opt milioane de cetățeni români vor pleca din țară“
WhatsApp
Un grup de 13 muncitori români au finalizat, luni, un protest continuu de patru zile între București și Bruxelles  în care au atras atenția asura salariilor mici și a condițiilor de muncă ce îi obligă pe concetățeni să facă călătorii similare pentru a găsi un loc de muncă decent .

„Caravana drepturilor sociale” alcătuită din sindicatul Cartel Alfa a pornit vineri, oprindu-se la Budapesta, Viena, München și Luxemburg pentru a organiza proteste în afara ambasadelor României cu sprijinul sindicatelor locale ale orașelor.

Grupul a ținut, de asemenea, întâlniri cu Comisia Europeană pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la modul în care creșterea economică din România din ultimii zece ani nu s-a tradus într-o calitate mai bună a vieții pentru așa-numiții „oameni muncitori”.

România are unul dintre cele mai mici salarii medii din UE, la doar 460 EUR pe lună și se confruntă acum cu o situație dificilă, potrivit președintelui Confederației Naționale a Sindicatelor din țară, Bogdan Iuliu Hossu, mulți cetățeni plecând din țară în altă UE state membre.

"Inițiativa Comisiei a fost susținută de majoritatea lucrătorilor, deoarece este singura modalitate de a scăpa de sărăcie care este peste tot în România", a declarat Hossu pentru Euronews.

Bogdan Hossu (Cartel Alfa): „În următorii doi ani, șapte - opt milioane de cetățeni români vor pleca din țară“

 

„Acum, avem peste 4,4 milioane de cetățeni care au părăsit țara și dacă lucrurile nu se vor schimba în următorii doi ani, am putea ajunge până la șapte sau opt milioane de cetățeni români care vor pleca pentru că nu își găsesc de lucru și la în același timp munca pe care o găsesc în România este inacceptabilă și un nivel foarte scăzut",  mai spus el.

În octombrie, Comisia Europeană a prezentat o propunere pentru obținerea unui salariu minim adecvat pe întreg teritoriul UE. Scopul este ca toți lucrătorii europeni să își stabilească salariile la un nivel corect, pentru a-i ajuta să trăiască decent.

Dar orice salariu minim la nivelul UE ar fi diferit în fiecare țară, în funcție de situația economică.

Propunerea este în prezent discutată atât de Parlamentul European, cât și de Consiliu, dar se confruntă cu opoziție.

Secretarul general al Confederației Sindicale Europene, Luca Visentini, a declarat pentru Euronews că situația din România este inacceptabilă și trebuie abordată.

"Ne așteptăm ca Comisia Europeană să intervină în cele din urmă în situația românească. Nu putem tolera asta într-o țară în care avem printre cele mai mici salarii din Europa, unde condițiile de muncă au fost afectate în mod semnificativ de pandemie și unde nivelurile de sărăcie sunt atât de mari mare, nu putem accepta că Comisia pur și simplu ignoră situația ", a spus Visentini luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
pixel