Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
BMW de 75.000 de lei, furat din Italia, găsit la Albița
WhatsApp
Polițiștii de frontieră ieșeni au indisponibilizat un autoturism BMW X6 de 75.000 de lei, care figura ca furată în Italia.

În noaptea de duminică spre luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - Iași s-a prezentat un bărbat cu dubla cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani. Bărbatul transporta, cu ajutorul unei platforme, un autoturism marca BMW, model X6, an de fabricaţie 2009.

Poliţiştii de frontieră au făcut verificări suplimentare și au constatat că mașina figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Tânărul a declarat că, la rugămintea proprietarului, trebuia să transporte autoturismul din Italia în Ucraina. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Autoturismul, în valoare de 75.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În urmă cu o săptămână, un alt autoturism de lux, căutat de autorităţile din Italia, a fost descoperit tot în vama Albița.

Autoturism de lux, căutat de autorităţile din Italia, descoperit în vama Albița

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux, an de fabricaţie 2020, care figurează în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

În ziua de 14 februarie, în jurul orei 20.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, care conducea un autoturism, an de fabricaţie 2020, înmatriculat în Italia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia la data de 11.01.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul, în luna decembrie a anului trecut, de la un prieten aflat în Italia, achitându-i acestuia o sumă de bani pentru a putea folosi mijlocul de transport  timp de două luni. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de 450.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel