Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bill Gates avertizează că se apropie o criză uriașă agricolă și umanitară
WhatsApp
Fundaţia Bill & Melinda Gates a dat publicităţii un raport alarmant privind viitorul. „Se apropie o uriaşă criză agricolă şi umanitară. Sunt necesare mai multe fonduri”, este mesajul raportului.
Bill Gates și Melinda Gate divorțează

O criză agricolă uriașă, în special pentru ţările expuse din punct de vedere climatic, se va abate asupra lumii.

Din acest motiv, este nevoie de strategii de adaptare, de sprijin şi de finanţare, toate în regim de urgenţă, cu o atenţie deosebită pentru Africa.

Aceste lucruri sunt susţinute de cel mai recent raport prezentat de Fundaţia Bill & Melinda Gates.

De ceva timp, Fundaţia încearcă, prin finanţare, să facă lumină asupra unora dintre principalele probleme globale, de la criza climatică până la redresarea post-Covid-19.

În raport se consemnează că o creştere a temperaturilor în lacurile din întreaga lume a fost detectată şi este legată de emisiile de gaze cu efect de seră.

Aceste ecosisteme, de care depind milioane de oameni, sunt expuse riscului, putând perturba viaţa de zi cu zi a omului, relatează Mediafax.

Bill Gates finanțează companii pentru dezvoltarea medicamentelor anti Coronavirus

 

Bill & Melinda Gates Foundation va aloca o finanţare de 35 de milioane de dolari companiei private britanice Exscientia Ltd pentru dezvoltarea unor medicamente antivirale, inclusiv a unor molecule eficiente împotriva noului coronavirus, au anunţat miercuri reprezentanţii acestei firme, al cărei sediu general se află în Oxford, informează Reuters.

Exscientia Ltd va aloca o sumă identică şi va coordona dezvoltarea unui grup de până la cinci medicamente, care sunt deja pregătite pentru a intra în etapa studiilor clinice. Programul se va concentra iniţial pe testarea unor substanţe active împotriva virusului SARS-CoV-2 şi a variantelor sale, precum şi împotriva altor coronavirusuri.

Potrivit acestui parteneriat semnat pe patru ani, Exscientia Ltd ar putea să primească fonduri suplimentare care să susţină medicamentele sale candidate pe durata etapelor rămase de parcurs până la comercializarea lor.

Compania britanică, înfiinţată în urmă cu nouă ani, foloseşte algoritmi creaţi pe computer pentru a dezvolta medicamente ce vizează terapii dintr-o gamă variată, de la oncologie şi până la psihiatrie.

Principalul program al firmei britanice vizează o enzimă denumită protează principală a coronavirusului, care apare în tipuri diverse ale acestei familii virale, inclusiv în variantele de SARS-CoV-2.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel