Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bilanț final al accidentului de șantier de la Florența: cinci morți, trei români răniți 
WhatsApp
Trei muncitori români au fost răniți pe un șantier din Florența, acolo unde o placă de beton s-a prăbușit peste mai mulți muncitori.

Au fost constatate patru decese. Trupurile neînsuflețite a trei victime au fost recuperate la câteva ore după accidentul care a avut loc vineri. 

În zori , trupul celei de-a patra victime a fost recuperat . O persoană rămâne dispărută , trei rănite, două grav, dar fără a pune viața în pericol. Printre victime s-a numărat un italian de 60 de ani, Luigi Coclite, ceilalți de origine nord-africană. Cei trei răniți sunt toți originari din România: au 37, 48 și 51 de ani. 

Secretarul Partidului Democrat, Elly Schlein, este „foarte hotărât să aducă problema” siguranței la locul de muncă „înapoi în atenția guvernului, care are instrumentele necesare pentru a o rezolva”.

Ca și în trecut în privința violenței de gen, și în această problemă Partidul Democrat este dispus să „renunțe la conflictul cu premierul Giorgia Meloni”. "Nu mai sunt suficiente condoleanţe - sunt necesare măsuri urgente şi eficiente. Este una dintre problemele asupra cărora nu trebuie să acţionăm în mod greșit" vorbind cu guvernul pentru " a face faţă împreună acestei urgenţe".

Șantier prăbușit la Florența

 

Accidentul a avut loc în nord-vestul capitalei toscane, în timp ce muncitorii ridicau structuri prefabricate din beton pentru a construi o fabrică a lanţului italian de supermarketuri Esselunga, care a decis să-şi închidă magazinele din Florenţa vineri după-amiază în semn de doliu.

Prim-ministrul Giorgia Meloni şi-a exprimat "condoleanţele şi solidaritatea cu familiile celor implicaţi" în acest "nou caz, care ne şochează conştiinţele, al unor oameni care merg la muncă (...) şi nu se mai întorc acasă".

Accidentele mortale la locul de muncă ţin în mod regulat prima pagină a presei italiene, provocând de fiecare dată o dezbatere cu privire la modul de reducere a numărului acestora, care încă este considerat prea mare.

"Siguranţa la locul de muncă este o prioritate şi este necesar ca instituţiile să-şi unească forţele pentru a preveni producerea unor tragedii similare", a declarat vineri Chiara Tenerini, deputată a Fratelli d'Italia şi şefa comisiei pentru muncă a partidului lui Meloni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel