Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
BBC: De ce se infectează lucrătorii din abatoare cu coronavirus?
WhatsApp
Sute de lucrători au fost depistaţi pozitivi cu coronavirus la instalațiile de prelucrare a cărnii și la abatoare. Acestea includ un loc de procesare a cărnii de pui în Anglesey, unde peste 150 de lucrători s-au infectat cu Covid-19, și abatoare din Wrexham și West Yorkshire. Au fost, de asemenea, focare majore în Germania, Franța, Spania și SUA, scrie site-ul britanic BBC.

Bev Clarkson, de la uniunea United, spune: "Unite a avertizat din nou că probabil au fost focare de coronavirus la fabricile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie".

 

De ce se infectează cu coronavirus lucrătorii din industria cărnii?

 

Oamenii se infectează cu coronavirus din picături, care pot fi înghițite, strănutate sau exalate de o persoană infectată.

Infecția poate veni printr-un contact cu persoana sau prin atingerea suprafețelor infectate.

"Fabricile și, în special, zonele închise care sunt reci și umede, sunt medii perfecte pentru ca coronavirusul să se mențină și să se răspândească", potrivit lui Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, citat de aceeaşi sursă.

„Picăturile care conțin viruși de la persoane infectate sunt mai susceptibile să se răspândească, să se stabilească și să rămână viabile”.

Un alt factor posibil în aceste locuri de muncă frigorifice este mașina zgomotoasă, care necesită oamenii să vorbească mai tare sau să strige, ceea ce poate crește răspândirea picăturilor infectate.

 

Cum rămâne cu condițiile de muncă?

 

Este dificil să păstrați lucrătorii la doi metri distanță atunci când lucrează la linii de producție cu mișcare rapidă, iar absența luminii de zi poate ajuta virusul să supraviețuiască.

„Când aveți oameni care stau chiar unul lângă celălalt care lucrează foarte mult - pentru că, desigur, aceasta este o muncă dificilă - și care respiră puternic, aveți șansa de a răspândi virus de la un singur individ infectat la mulți care sunt în imediata apropiere”, a spus Tara. Smith, profesor de epidemiologie la Kent State University din Ohio.

"Și atunci, desigur, ai un lanț de domino după aceea."

Nu există dovezi că produsele din carne în sine ar putea fi o sursă de infecție cu Covid-19 la plante.

Agenția de standarde alimentare a spus că este foarte puțin probabil să poți prinde coronavirus din alimente, deoarece nu se știe că este transmis.

Nu sunt doar condițiile din interiorul abatorului care pot crește riscul de coronavirus.

"Unele dintre aceste fabrici au cazare la fața locului sau în apropiere, unde există mai multe persoane în fiecare dormitor. Pot fi transportate cu autobuzul la locul de muncă. Stau în interior împreună toată ziua", a spus Michael Head, cercetător senior coleg în sănătate globală la Universitatea din Southampton.

Sindicatul Unite spune că, deși reprezintă mulți lucrători din sectorul de prelucrare a cărnii, abatoarele angajează adesea lucrători migranți care nu pot avea dreptul la o remunerație completă a bolnavilor, deci ar putea pierde bani dacă se autoizolează după ce s-a îmbolnăvit.

Uniunea spune că de multe ori nu vorbesc limba engleză ca primă limbă și sunt îngrijorați de pierderea locurilor de muncă, astfel încât poate fi reticent să creeze îngrijorări.

Asociația British Meat Processors Association (BMPA) a declarat pentru Reality Check că majoritatea lucrătorilor din fabricile membrilor săi sunt angajați cu drepturi depline, mai degrabă decât personalul agenției.

 

Ce se face pentru protejarea lucrătorilor?

 

Guvernul britanic a emis linii directoare privind funcționarea în condiții de siguranță în fabricarea de alimente - inclusiv păstrarea lucrătorilor la cel puțin doi metri distanță atunci când este posibil.

BMPA a emis, de asemenea, îndrumări, inclusiv fabrici de curățare mai des decât de obicei, izolând personalul care dezvoltă simptome și eșalonează orele de muncă și de pauză.

De asemenea, sugerează furnizarea de echipament suplimentar de protecție personală (PPE), cum ar fi viziere, dacă este disponibil - personalul din instalațiile de procesare a cărnii poartă de obicei PPE, dar asta nu include neapărat măști.

Dr. Yvonne Doyle, director medical la Public Health England, a declarat că organizația a consultat un număr de focare în fabrici, unele dintre ele implicând procesarea cărnii.

"Acolo unde apar focare, lucrăm îndeaproape cu NHS Test și Trace pentru a asigura testarea și urmărirea corespunzătoare a contactelor, atât în ​​interiorul cât și în afara locului de muncă. Când este necesar, unitățile de testare mobile sunt implementate pentru a se asigura că forțele de muncă mari sunt testate prompt."

În Germania, guvernul interzice externalizarea personalului abatoarelor - lucrătorii vor trebui angajați direct de companie.

O sursă apropiată de Defra din Marea Britanie a declarat pentru BBC că unul dintre factorii analizați în Germania este pregătirea slabă și abilitățile lingvistice slabe ale forței de muncă din Europa de Est în industria procesării cărnii, ceea ce împiedica respectarea regulilor.

Un raport al Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA a recomandat încetinirea liniilor de producție, punerea barierelor fizice între personal, făcând toată lumea să faţa acoperită și să se asigure că nimeni nu pierde bani din cauza auto-izolării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel