Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bărbat din Suceava, păcălit pe Facebook: Datorii de 37.800 lei după un apel telefon!
WhatsApp
Un bărbat din Suceava a căzut victimă unui escroc pe Facebook și s-a trezit într-o situație financiară dificilă, acumulând datorii de peste 37.000 de lei la bancă.
 Bărbat din Suceava, păcălit pe Facebook: Datorii de 37.800 lei după un apel telefon! / Foto: Unsplash

Potrivit informațiilor furnizate de monitorulsv.ro, polițiștii au deschis un dosar penal pentru investigarea infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase.

Înșelăciunea a început în septembrie 2023, atunci când bărbatul a văzut un anunț pe Facebook care promitea oportunități de investiții în acțiuni la Romgaz. Persuadat de posibilitatea câștigurilor, el a sunat la numărul de telefon indicat în anunț și a discutat cu o persoană care s-a pretins a fi reprezentant al Romgaz. Sub influența acestuia, bărbatul a fost de acord să investească suma de 1.250 lei.

Ulterior, escrocii au continuat să-l păcălească, solicitându-i să mai depună 2.500 lei la un bancomat pentru a-și recupera câștigurile. Crezând că va primi profitul promis, bărbatul a efectuat depunerea cerută. Totodată, la indicațiile escrocilor, el și-a deschis un cont bancar separat și a furnizat accesul la telefonul său prin intermediul unei aplicații informatice numită Any Desk, care permite controlul de la distanță.

 

Român tras în țeapă cu 37.800 lei

 

Descoperirea șocantă a venit în decembrie 2023, când bărbatul s-a prezentat la sucursala bancară unde își deschisese contul și a aflat că, fără știrea sa, s-a solicitat și obținut un credit în valoare de 37.800 lei în numele său.

Conștient de înșelăciunea de care a fost victima, bărbatul din Vadu Moldovei a alertat autoritățile, iar polițiștii au început o anchetă pentru identificarea și prinderea escrocilor implicați în această fraudă. Dosarul penal deschis cuprinde acuzații de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel