Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bandă de spărgători români din Austria, destructurată de poliție. Printre ei se afla și o femeie 
WhatsApp
O bandă de spărgători români a fost destructurată în Austria. 

Un șir impresionant de minimum zece spargeri au fost probate până acum: un grup de cinci români (patru bărbați și o femeie) ar fi comis o serie de spargeri în regiunea Stiria în 2023. Anchetatorii din St. Michael au reușit să aresteze doi suspecți care i-au condus la șeful bandei.

O spargere la un șantier din Sf. Mihail din Stiria Superioară a fost "începutul sfârșitului" pentru banda de români. Anchetatorii au reușit să rețină doi suspecți după ce au oprit o mașină în cadrul percheziției declanșate imediat. S-a confirmat că ambii cetățeni români (27 și 31 de ani) au sustras schele și panouri de cofraj.

Zece spargeri în toată Stiria

 

Cei doi autori i-au condus la un alt tânăr de 27 de ani, care era probabil șeful bandei. Se crede că el a condus banda în spargeri date la diferite șantiere din cartierele Leoben, Murtal și orașul Graz. Principalele ținte pentru hoți erau reprezentate de mașini de construcții și unelte electrice, pe care le-au transportat într-un camion și le-au depozitat într-un garaj din Murtal.

Prejudiciul a fost calculate la câteva sute de mii de euro. Alți autori implicați în spargeri au mai fost un român de 50 de ani și un altul de 47 de ani.

Tuturor suspecților li s-au făcut dosare penale la Parchetul din Leoben. În timpul unei percheziții domiciliare, cea mai mare parte a prăzii a fost găsită și apoi a fost returnată proprietarilor de drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel