Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avocatul Poporului se opune obligativității certificatului verde la locul de muncă. De ce crede Weber că trebuie eliminat documentul
WhatsApp
Avocatul Poporului susținne că impunerea obligativității certificatului verde la locul de muncă  ar încalca Constituția României.

Renate Weber recomandă guvernului să elimine și obligativitatea prezentării certificatului la intrarea în instituțiile publice, astfel încât toți românii să își poată plăti taxele sau facturile. 

Avocatul Poporului a informat, în cadrul unei conferințe de presă, că este necesar ca autoritățile să păstreze un echilibru între interesul general de sănătate publică și de interesul particular privind dreptul fiecărei persoane de a avea acces la procurarea celor necesare vieții prin propria muncă.

„Impunerea accesului la locul de muncă de vaccinare și consecința suspendării contractului de muncă sunt neconstituționale, iar dacă s-ar impune testarea pentru ca acest lucru să se întâmple, e o întreagă discuție cât rebuie suportat de stat și de angajat”, a declarat Avocatu lPoporului, Renate Weber, miercuri, într-o conferință de presă.

Avocatul Poporului se opune obligativității certificatului verde la locul de muncă

 

„Din perspectiva noastră sunt neconstituţionale suspendarea contractelor de muncă în caz de nevaccinare, iar dacă se impune testarea e o întreagă discuţie cât anume trebuie suportat de stat sau cât anume de angajat. Ne întrebăm în ce măsură există fonduri pentru plata acestor concedii medicale, dacă, aşa cum spun medicii și așa cum spune ministrul Alexandru Rafila, o să ajungem toţi să ne infectăm”, informează Avocatul Poporului.

Curtea Constituţională a trimis Guvernului punctul său de vedere cu privire la suspendarea contractelor de muncă pentru nevaccinaţi, iar proiectul iniţial al Executivului este momentan oprit.

„Instituţia noastră a fost solicitată de guvern în urmă cu o lună, în legătură cu proiectul pe care îl avea în discuţie atunci şi am susţinut foarte ferm că din perspectiva noastră sunt măsuri neconstituţionale”, a precizat Renate Weber.

Avocatul Poporului mai susține că Executivul trebuie să elimine certificatul verde pentru accesul în instituțiile publice. Weber a anunțat că a făcut mai multe demersuri pe lângă autoritățile publice pentru ca drepturile cetățenilor să fie respectate. 

„Am trimis nenumărate adrese către multe instituţii să vedem în ce măsură au putut să se organizeze, în aşa fel încât şi persoanele care nu au un certificat care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală ori testul să poată - nu ştiu - să-şi achite taxele, să obţină informaţii şi aşa mai departe“, a mai spus Renate Weber, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel