Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autocar plin cu români, blocat în Spania. Toți au ajuns la Poliție: Controale mai dure în Europa, după cazul din Franța
WhatsApp
Autocar cu 31 de români care veneau spre România, blocat în Spania. Toți au ajuns în arest după ce polițiștii au constatat că aveau teste PCR false. Autoritățile s-au sesizat în urma cazului petrecut în urmă cu câteva zile în Franța și au înăsprit controalele.

Poliția Națională a arestat 31 de cetățeni de naționalitate română care călătoreau cu un autocar spre România și care au justificat călătoria cu certificate PCR presupus false. Românii au fost controlați în La Jonquera (Girona), potrivit unui comunicat emis luni de Poliția Națională.

Controale mai dure în Europa, după cazul din Franța

 

Ancheta a început la Girona, când forțele de poliție franceze au avertizat că cetățenii care călătoresc în restul Europei „vor prezenta rapoarte falsificate ale rezultatelor negative ale testelor PCR solicitate de autoritățile franceze pentru a intra în țara lor”.

Amintim că un autocar cu 30 de români a fost interceptat, vineri, la frontiera Perthus, departamentul Pyrénées-Orientales din sudul Franței. Cei 30 de români, cu acte de identitate valabile, încercau să intre în Franța cu teste PCR false. 

Vezi mai multe AICI: Franța. Autocar plin cu români, blocat: Șoferii au fost arestați, iar pasagerii au fost trimiși înapoi în țară

Autocar plin cu români, blocat în Spania. Toți au ajuns la Poliție

 

Agenții spanioli au confirmat, după o atentă investigație, că codul nu corespundea emitentului său sau era asociat cu o altă persoană. Toți cei 31 de români din autobuz au fost arestați, ca presupuși autori ai unei infracțiuni de falsificare a documentelor.

După ce au fost transportați  la secția de poliție pentru declarații, au fost eliberați, așteptând să fie aduși în fața justiției.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH )

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel