Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ATENȚIE la "pirații rutieri" atunci când plecați în străinătate. Polițiștii au IMOBILIZAT o mașină fără autorizație
WhatsApp
Polițiștii suceveni efectuează ample acțiuni de verificare a legalității transportului rutier de persoane, având în vedere că nerespectarea legislației în acest domeniu poate avea consecințe din cele mai grave, scrie obiectivdesuceava.ro. 

Astfel, au fost controlate peste 200 de autovehicule, au fost testați cu aparatul etilotest 89 de conducători auto și au fost reținute trei permise de conducere.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.885 lei, inclusiv la acte normative care reglementează legalitatea transportului de persoane.

Totodată, au fost retrase trei certificate de înmatriculare și au fost indisponibilizate trei autoturisme folosite de „pirații rutieri".

Transport pe ruta România-Anglia fără autorizație

 

Un bărbat de 44 de ani, din Fălticeni, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, și efectua transport rutier de persoane contra cost, pe ruta România-Anglia, fără a deține autorizație sau copie conformă valabilă.

A fost sancționat contravențional și s-a dispus reținerea certificatului și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, precum și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

Polițiștii solicită cetățenilor, și în special copiilor, să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-și viața în pericol.

Apelarea la astfel de soluții de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca șoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilitățile necesare transportatorilor rutieri autorizați, să fie sub influența alcoolului sau să aibă intenții de natură infracțională, spune poliția.

De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate și verificate din punct de vedere tehnic pentru desfășurarea de activități de transport public de persoane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel