Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asigurarea RCA acoperă şi daunele produse în străinătate? Experienţa unui transportator român
WhatsApp
Un important transportator român a recuperat un prejudiciu de 10.000 de euro cauzat în urma unui accident auto pe o autostrada din Elveția.

La finele anului trecut un șofer român de TIR a accidentat grav un camion în Elveția. În urma acestuia, capul tractor și semiremorca firmei române au ajuns epavă. La acea vreme, autoritățile elvețiene au acționat promt pentru a elibera și curăța autostrada, dar cu un cost uriaș. Mai exact, romanii au datorat elvețienilor 10.000 de euro, pentru curățarea drumului și tractarea epavei pe o porțiune de câțiva metri. Bani dați din contul transportatorului, în contextul în care autoritățile de acolo nu au acceptat polița RCA română. 

Pentru a nu rămâne sechestrată marfa de sute de mii de euro pe care o transportau, românii au achitat cei 10.000 de euro fără sa spere vreodată sa ii recupereze, întrucât accidentul fusese cauzat de șoferul român.

„Majoritatea șoferilor cred că polița RCA acoperă doar daunele produse mașinii pe care o accidentează”, spune Ruxandra Vișoiu, avocat senior în cadrul R&R Partners Bucharest. Ea explica cum polița RCA acoperă toate daunele produse terților în urma accidentului.

„Recuperarea acestor sume este garantată de Legea 132/2017 și Convenția de la Haga din 1971. Beneficiarul poliței nu pierde dreptul la despăgubiri nici măcar dacă, forțat de împrejurări, a achitat deja aceste sume – situație în care s-a aflat și clientul nostru, nevoit să recupereze marfările sechestrate. Din păcate, brokerii de asigurări în general nu cunosc aceste detalii, iar societățile de asigurări nu doresc să le facă cunoscute, ceea ce cauzează pierderi financiare substanțiale pentru beneficiarii polițelor. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel