Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armată privată Wagner caută noi recruți pe Facebook și Twitter. Ce salarii le promite liderul Prigojin 
WhatsApp
Grupul Wagner caută noi recruți. Armata privată a Rusiei a fost decimată ca urmare a luptelor din Ucraina și caută acum noi soldați, potrivit Politico. 

În fața numărului de victime în creștere în Ucraina, mercenarii ruși au folosit rețelele sociale americane pentru a înrola noi recruți, medici, operatori de drone și chiar psihologi care să contribuie la operațiunile de luptă, inclusiv în Ucraina. Acest lucru a fost dezvăluit de o investigație a Politico care a mers pe urmele postărilor publicate pe rețelele de socializare cu anunțuri de angajare care se refereau la trupele lui Prigojin.

Șaizeci de postări în zeci de limbi – inclusiv franceză, vietnameză și spaniolă – împărtășind informații despre pozițiile de luptă și apoi numere de telefon de contact, conturi Telegram și chiar oferta economică: li se oferă salarii lunare de 240.000 de ruble (2.800 de euro) și beneficii precum asistență medicală.

Autorii anchetei nu au putut să atribuie direct mesajele grupului Wagner cu deplină certitudine, dar postările poartă amprenta susținătorilor acestuia. 

"Grupul paramilitar Wagner din Rusia a folosit Twitter și Facebook pentru a găsi noi recruți. Nu este clar ce succes au avut campaniile de recrutare, dar incitarea la violență încălcă termenii și condițiile Facebook și Twitter," arată Politico într-o postare recentă.

Grupul Wagner este activ în mai multe conflicte



Armata de mercenari Wagner este activă în conflictele din Mali și Africa Centrală, dar și în Ucraina, în cadrul invaziei rusești care a început la 24 februarie 2022. Grupul Wagner a pierdut aproximativ 20.000 de luptători în Ucraina, potrivit liderului său, Yevgeny Prigozhin și încearcă acum să atragă noi recruți.

Grupul Wagner a fost clasificat de Statele Unite ca o organizație criminală transnațională responsabilă pentru încălcările pe scară largă ale drepturilor omului. De asemenea, parlamentarii francezi au votat în mai pentru a-l desemna pe Wagner drept entitate teroristă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel