Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anchetă după alerta de incendiu de la Institutul „Marius Nasta”. Care este concluzia anchetatorilor
WhatsApp
A fost alertă de incendiu duminică seară la Institutul Marius Nasta din Capitală după ce angajații unității sanitare au semnalat flăcări la un ventilator extern al unității mobile de ATI.
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

Îngroziți că tragedia de la “Matei Balș” s-ar putea repeta, autoritățile au trimis forțe impresionante la fața locului. Cei șapte bolnavi de Covid internați în unitatea mobilă au fost transferați la alte secții din spital, iar luni pompierii au reluat verificările pentru a stabili de la ce a pornit alertă.

Alarma s-a dat aseară, în jurul orei 22, când angajaţii Institutului “Marius Nasta” au anunțat că dintr-un ventilator extern al unităţii mobile de ATI ies flăcări. La faţa locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, dar şi 12 echipaje SMURD și două ambulanțe. În interior se aflau 7 pacienţi la terapie intensivă, infectați cu SARS-COV-2. Când au ajuns, salvatorii n-au găsit insă niciun focar. Din precauție, bolnavii au fost evacuați.

 

Arafat: „Nu a fost un incendiu”

 

„Primele echipaje au ajuns la ora 22:30 de minute, au constatat că în interiorul unităţii de terapie intensivă se aflau 7 pacienţi, deşi nu era vorba despre un incendiu, nu se vedea flacără. Am procedat în prima fază la evacuarea celor 7 pacienţi”, spune un reprezentant ISU, potrivit Știrile PRO TV.

Deşi angajaţii susțin că au zărit o flacără, Ministrul Sănătăţii, dar şi secretarul de stat Raed Arafat, spun că n-ar fi fost vorba despre un incendiu.

„A existat o degajare de aburi sau de fum. Vorbim despre un echipament care a fost verificat acum două luni, deci nu putem să vorbim despre probleme ale echipamentului, atât timp cât nu a existat un incendiu”, a declarat Vlad Voiculescu.

„Sunt 7 pacienţi în TIR care nu au fost în pericol şi care sunt ok. 5 intubaţi şi 2 pe intubaţie non invazivă. Pompierii, la acest moment, din ce ne anunţă, spun că nu sunt probleme şi nu a fost un incendiu”, spune Raed Arafat.

 

„Medicii s-au speriat pentru că este o clădire veche”

 

Până acum n-au mai fost probleme la unitatea mobilă ATI, dar spitalul nu e ferit de pericole, spune managerul instituţiei, pentru că instititul este un spital cu o vechime de peste 100 de ani, în care infrastructura trebuie modernizată.

„Medicii s-au speriat pentru că este o clădire veche”, a precizat Beatrice Mahler.

Specialiștii de la ISU verifică unitatea mobilă ATI şi în această dimineaţă, pentru a stabili ce a declanşat alerta din curtea Institutului Marius Nasta.

Două ore au verificat specialiștii TIR-ul de terapie intensivă mobilă, iar conculzia a fost că nu există urme de incendiu. Ceea ce a dus la producerea acestui incident a fost un cumul de factori. Pe de o parte, fumul scos de generatorul care a pornit când a fost o fluctuație de curent sau o pană, iar pe de altă parte, aburul de la instalația electrică.

În TIR-ul de la Institutul Marius Nasta din Capitală se aflau 7 persoane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel