Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anca Dragu, întrebată dacă ar pleca din USR alături de Cioloș: "Mulți au venit pentru el"
WhatsApp
Dacian Cioloș este un om politic valoros, declară la RFI vicepreședinta USR Anca Dragu. „Nu aș merge în orice fel de proiect”, spune ea, întrebată dacă ar pleca din partid alături de Cioloș.
Cioloş: România ar fi intrat în Schengen din 2017, dacă nu era episodul PSD-Dragnea-OUG 13. Acum, ne așteptăm să adere din decembrie

Anca Dragu spune că „Dacian Cioloș este un nume important pentru partid și foarte mulți oameni au venit în USR PLUS pentru domnul Cioloș. Este un politician cu experiență și valoros. Eu aș vrea ca domnul Cioloș să continue activitatea politică, pentru că are calități inspiraționale, inspiră oameni. În acest moment, într-adevăr, avem o perioadă mai dificilă, dar mi-ar plăcea ca partidele să se uite mai mult la situația economică în acest moment, să lăsăm orgoliile politice, să le lăsăm deoparte”.

Întrebată dacă l-ar urma pe Dacian Cioloș într-un nou proiect politic, ea a răspuns: „Este greu de spus. Nu poți merge într-o zonă pe care nu o știi, trebuie discutat ce proiect se poate face, care-i direcția. Nu aș merge în orice fel de proiect. Cu siguranță că trebuie să avem un proiect serios, un proiect liberal, de orientare europeană, un proiect care să fie și foarte cinstit cu oamenii și pentru oameni”.

„USR-ul avea aceste principii, vedeți că au fost ceva discuții în interiorul partidului, asta a dus și la demisia domnului Cioloș din funcția de președinte al partidului. Dumnealui a venit cu o viziune de extindere, de deschidere a partidului, așa cum el de fapt era, avea această emblemă de partid deschis către exterior. Eu sper ca oamenii valoroși să se pună din nou la masă și să venim cu soluții pentru România”, a fost răspunsul Ancăi Dragu, întrebată dacă USR nu este un asemenea proiect.

Drulă spune că nu ar vrea ca Dacian Cioloș să plece din USR

 

Cătălin Drulă, cel care se pare că va deveni noul lider al USR a comentat posibila demisia a lui Dacian Cioloș din USR, scenariu vehiculat în ultima vreme.

„E o chestiune lipsită de sens. În momentul de față, toate energiile ar trebui să se coaguleze în acest proiect, care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă liberală, democratică, profesionistă, în România. Să pleci acum, pe modelul ăsta al foștilor lideri care pe sfârșit de carieră își
mai fac un proiect de vanitate și practic să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist este o eroare strategică majoră, după părerea mea, dar fiecare răspunde pentru acțiunile sale politice”, conchide liderul interimar al USR, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel