Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecați un cartof ras cu puțină miere: Secretul prospețimii tenului a milioane de femei, pe care industria frumuseții îl vrea îngropat
WhatsApp
Banalul cartof este nu doar un super-aliment, ci și un excelent ingredient care poate fi utilizat cu ușurință în prepararea unor remedii naturale și miraculoase pentru ten. Iată cum poți folosi cartoful drept aliat al frumuseții tale.
Amestecați un cartof ras cu puțină miere: Secretul prospețimii tenului a milioane de femei, pe care industria frumuseții îl vrea îngropat

Măștile din legume, inclusiv cele din cartofi, sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. Inclusiv pielea sensibilă și problematică. Cartoful este, printre altele, un produs cosmetic accesibil și eficient. Toate pentru că leguma este plină de vitamine și oligoelemente benefice pentru piele, dar pentru a alege dintr-o varietate de măști, în care ingredientul principal este cartoful, toată lumea ar trebui să aleagă pentru ei înșiși, cunoscându-și problemele. Așadar, motivul pentru care cartofii sunt atât de des și de bine folosiți în măști este, bineînțeles, gama de oligoelemente și vitamine benefice.

Pielea feței, a gâtului și a decolteului arată tânără doar atunci când celulele sale nu sunt lipsite de micronutrienți și vitamine esențiale. Și nici nu ne dăm seama cât de bogat este cartoful în diverse substanțe utile pentru dermă. Acestea conțin un maxim de vitamine B, precum și E, C și alte vitamine.

Cartoful, secretul prospețimii tenului a mii de femei

 

Există oligoelemente precum fierul, seleniul, manganul, magneziul, potasiul și fosforul. Și este acest set de substanțe benefice are un efect pozitiv asupra microreliefului pielii, curăță și îngustează porii dilatați. Are un efect antiinflamator și previne apariția acelor neplăcute puncte negre pe aripile nasului, acționează dezinfectant și cicatrizant. Saturează celulele cu hidratare și are un efect delicat asupra microreliefului

Există câteva reguli care trebuie respectate atunci când se aplică o mască de cartofi pe față și pe pleoape: Fața trebuie să fie curată, iar machiajul trebuie îndepărtat; pielea grasă poate fi curățată cu un exfoliant înainte de aplicarea măștii; pentru a obține un efect mai puternic, fața poate fi tratată cu aburi; masca trebuie să fie pregătită imediat înainte de aplicare; piureul trebuie să fie cald; masca trebuie să fie aplicată într-un strat uniform; fața trebuie să fie cât mai relaxată după aplicare și trebuie să stați nemișcată; îndepărtați resturile de mască cu un șervețel; masca trebuie spălată cu apă caldă; dacă este necesar, după mască vă puteți șterge pielea cu un cub de gheață; aplicați o cremă hidratantă.

S-ar putea să își placă și: Ingredientul secret pentru un piure de cartofi perfect. Trucul preferat al celor mai bune gospodine


Pentru a pregăti măști pe bază de cartofi este necesar să alegeți cu mare atenție tuberculii. Aceștia nu trebuie să fie deteriorață, să nu aibă pete întunecate sau verzi. Astfel de cartofi pot conține substanțe toxice care vor dăuna pielii. După ce se dau pe răzătoare cartofii cruzi, sucul trebuie scurs, altfel masca nu se va lipi bine de față. Nu se recomandă să mixați măștile de cartofi în blender, deoarece vor deveni foarte lichide. Dacă masca este foarte subțire, poate fi îngroșată cu făină de grâu, orez sau ovăz.

Măștile de cartofi trebuie făcute de 2-3 ori pe săptămână, timp de 1-2 luni, în acest timp puteți scăpa de pungile de sub ochi. Atenție, nu trebuie ținute mai mult de 15-20 de minute, deoarece au un efect mai agresiv decât măștile din cartofi fierți.

Amestecați un cartof ras cu puțină miere

 

Cu smântănă: Într-un piure dintr-un cartof mare se adaugă două linguri de smântână de casă. Masca este utilă în special pentru pielea uscată și decolorată, pe care o hidratează și o înmoaie perfect. Are un efect distinct de albire.


Cu castraveți. Această mască de legume proaspete rase fin este o adevărată bombă de vitamine. Potrivit pentru orice tip de piele. Împrospătează perfect, tonifică, netezește liniile fine, elimină cearcănele și imperfecțiunile.


Cu miere. Acest produs unic conține peste 200 de elemente chimice și compușii lor. Masca are un efect excelent de iluminare și întinerire, strânge pleoapele, îmbunătățește circulația subcutanată. Radeți un tubercul mic pe o răzătoare fină, stoarceți sucul și amestecați pulpa cu o linguriță de miere. Sucul poate fi folosit și pentru a șterge fața.


Cu suc de struguri. Diluați piureul de cartofi nu cu apă, ci cu suc de struguri proaspăt stors sau cu vin sec de calitate. Masca conține o mulțime de antioxidanți, așa că netezește și strânge pielea și îndepărtează pungile șde sub ochi și laba gâștei.


Cu gălbenuș și aloe. Pasați pulpa de aloe cu gălbenușul de ou. Adăugați amestecul la piureul de cartofi. Masca hidratează perfect, hrănește și ridică pielea, îndepărtează vânătăile și cearcănele, luminează cearcănele.

 

Comprese: O altă opțiune pentru a folosi cartofii de la pungile și umflăturile de sub ochi - comprese. Cea mai simplă soluție - puneți la pleoapele închise cercuri de cartofi cruzi și stați liniștiți timp de 15-20 de minute. O astfel de metodă este excelentă atunci când trebuie să eliminați rapid urmele de oboseală sau de noapte albă.

O metodă mai problematică constă în a da pe o răzătoare fină un tubercul mic, a-l pune pe mici tampoane de tifon și a-l aplica pe ochi. Frecarea zonei din jurul ochilor cu cuburi de suc de cartofi înghețați are, de asemenea, rezultate bune. Acest lucru este foarte util de făcut dimineața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel